В Україну повернувся ексрегіонал Левченко, який закликав «боротися з київської хунтою»
В Україну повернувся ексрегіонал Левченко, який закликав «боротися з київської хунтою»

В Україну повернувся ексрегіонал Левченко, який закликав «боротися з київської хунтою»

Колишній нардеп «Партії регіонів» Микола Левченко, який в 2014 році після перемоги Майдану виїхав до РФ, повернувся до України.

Про це повідомив в Facebook його адвокат Олег Курчин і показав фото разом з Левченко біля офісу свого бюро в Києві. Адвокат стверджує, що його бюро виграло в Європейському суді з прав людини справу проти України за позовом Левченка.

Курчин додав, що згідно з рішенням ЄСПЛ, держава повинна виплатити ексдепутату 1100 євро компенсації.

Раніше Левченку оголошували підозру по ч.3 ст. 161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії). Левченко називав цю справу «політичним переслідуванням».

У травні 2014 року в Донецьку Левченко закликав жителів Донбасу «боротися з київської хунтою і праворадикальними фашистськими угрупованнями». Після втечі в Росію екс-нардеп став завсідником пропагандистських ток-шоу.

У 2015 році, під час каденції п'ятого президента Петра Порошенка, Левченко оголосили в розшук. Як передає Liga.net, станом на червень 2021 року в базі даних розшуку МВС його більше немає.

Як пишуть «Новости Донбасса», ЄСПЛ прийняв до розгляду позов Левченка в березні 2020 року. Предметом розгляду було названо невиконання прокуратурою Київської області рішення суду про закриття справи проти ексрегіонала.

25 травня 2018 року Шевченківський районний суд Києва зобов'язав прокуратуру Київської області закрити кримінальне провадження проти Левченка. Суд аргументував своє рішення тим, що сторона обвинувачення не довела зв'язок заяв Левченко з заворушеннями на території Донецької та Луганської областей, створенням основи для ескалації конфлікту і подальшого розпалювання ворожнечі на території України. Однак прокуратура рішення не виконала.

Фото: Олег Курчин/Facebook

Теги по теме
Украина Новости российская агрессия Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом