Протокол ЦВК про визнання Вірастюка народним депутатом залишили чинним
Протокол ЦВК про визнання Вірастюка народним депутатом залишили чинним

Протокол ЦВК про визнання Вірастюка народним депутатом залишили чинним

Вырастюк попадаэ до Верховноъ Ради \ фото УНІАН

Велика палата Верховного суду залишила в силі протокол Центральної виборчої комісії про результати виборів у 87-му окрузі, яким кандидата від "Слуги народу" Василя Вірастюка визнано обраним народним депутатом.

Про це ЦВК повідомила на своїй сторінці у Facebook. “Велика палата Верховного суду скасувала рішення Верховного суду від 23 травня. То що виходить? Виходить, що Велика палата Верховного суду підтвердила правомірність дій і рішень ЦВК. Суд залишив в силі протокол ЦВК про результати виборів в ОВО №87 (та пункти 1-2 постанови Комісії від 19 травня 2021)”, - сказано у повідомленні.

У ЦВК зазначають, що сьогодні очікують ще одне рішення Великої палати Верховного суду за результатами розгляду апеляції у подібній справі.

Вибори на 87-му окрузі

28 березня у 87-му окрузі на Івано-Франківщині відбулись вибори народного депутата.

23 квітня ЦВК підтвердила перемогу кандидата від «Слуги народу» Вірастюка на виборах народного депутата в окрузі №87. Згідно з протоколом окружної виборчої комісії, Вірастюк набрав 15 тис. 536 голосів. Водночас його конкурент – кандидат від «За майбутнє» Олександр Шевченко отримав 15 тис. 114 голосів.

1 травня Велика палата ВС скасувала протокол ЦВК, яким Вірастюка визнано обраним народним депутатом. Рішення було ухвалено за апеляційною скаргою Шевченка.

5 травня, враховуючи таке рішення суду, ЦВК встановила відсутність правових підстав для реєстрації Вірастюка народним депутатом.

19 травня ЦВК вдруге встановила результати виборів у 87-му окрузі. Результати встановлені без врахування даних голосування на 6 виборчих дільницях, голосування на яких ЦВК визнала недійсним. Переможцем став Вірастюк.

23 травня Верховний суд скасував протокол ЦВК про встановлення результатів виборів у 87-му окрузі та визнання Вірастюка обраним депутатом. 26 травня ЦВК оскаржила це рішення.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Павло Степанець

Теги по теме
выборы ЦИК
Источник материала
Поделиться сюжетом