Суд Гааги почне слухати справу про збиття літака MH17 по суті
Суд Гааги почне слухати справу про збиття літака MH17 по суті

Суд Гааги почне слухати справу про збиття літака MH17 по суті

Суд Гааги почне слухати справу про збиття літака MH17 по суті вже у понеділок 7 червня. Напередодні судового засідання навпроти посольства Росії встановили 298 білих стільців – на згадку про всіх загиблих у катастрофі.

Феміда з'ясовуватиме, чи був рейс MH17 знищений з російського зенітно–ракетного комплексу "БУК" та чи випустили цю ракету поблизу Первомайського та чи брали в цьому участь обвинувачені.

Матеріали справи суд обговорюватиме з 8–го по 10–те червня. А сам блок слухань триватиме до 9–го липня. У вересні ж у суді зможуть виступити родичі загиблих.

Суд у справі літака рейсу MH17 розпочався у березні 2020 року. На лаві підсудних – російські військові та бойовики Сергій Дубинський, Олег Пулатов та Ігор Гіркін, а також українець Леонід Харченко. Жоден з них на засіданнях не з'явився.

Під час попередніх слухань прокуратура Нідерландів надала телефонні розмови, які доводять: лайнер був збитий установкою "Бук", яку привезли на окупований Схід з Росії. А судді відкинули альтернативні сценарії катастрофи.

Нагадаємо, літак рейсу MH17 збили у небі над Донбасом 17–го липня 2014–го року. Загинули всі 298 людей на облавку.

 

Теги по теме
Россия MH17
Источник материала
loader
loader