19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія програла: УЄФА погодив форму збірної України із зображенням Криму
Росія програла: УЄФА погодив форму збірної України із зображенням Криму

Росія програла: УЄФА погодив форму збірної України із зображенням Криму

Росію обурив новий дизайн збірної України з футболу, підготовлений до майбутнього Чемпіонату Європи. При цьому обурення було помічено навіть на найвищому рівні. Зокрема, депутати Держдуми РФ звернулися до УЄФА з вимогою заборонити цей варіант форми і змусити представників України переробити його.

Що так обурило наших сусідів

Новий дизайн форми для Євро - 2020 опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" голова Української Асоціації футболу Андрій Павленко. На ній зображено контур Української держави. Природно, з усіма законно належними їй адміністративними одиницями, включаючи тимчасово окупований Крим, а також непідконтрольні території Донбасу.

"Найцінніше обрис країни для кожного українця"

Сам Павленко, у свою чергу, прокоментував нову форму українських футболістів в описі своєї публікації в "Фейсбуці". За його словами, контур України, що включає в себе Донецьк, Луганськ і Крим – "це найцінніше для всіх нас обрис нашої країни".

На думку Павленка, силует країни в повному складі додасть українським гравцям сил, так як вони будуть відчувати, що борються за всю Україну, а не тільки за її частину. Нехай навіть і велику.

"А вся Україна - від Севастополя і Сімферополя до Києва, від Донецька і Луганська до Ужгорода"— - уточнив глава української футбольної асоціації і додав, що це дуже важливо як для самих футболістів, так і для мільйонів українських уболівальників.

Депутати Держдуми РФ закликали УЄФА заборонити нову форму українців

Тим часом у Російській Федерації з доводами Павленка не погодилися. Та так, що відреагували на це в Державній Думі. Зокрема, депутат Держдуми РФ Дмитро Свищев звернувся до УЄФА із закликом заборонити українцям виступати в цій формі.

На його думку, фраза" це найцінніше для всіх нас обрис нашої країни " є ключовою і повинна розцінюватися, як політична заява, що заборонено правилами УЄФА.

"Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вираз якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладений, використовуючи форму. Більше того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію?",- заявив російський депутат.

На думку ЛДПРовца, в Україні і Росії, як і в усьому світі, всі нібито розуміють, що Крим є суб'єктом Російської Федерації, а значить цей дизайн - не більше, ніж політична провокація, яку потрібно припинити. 

При цьому він додав, що для політичних заяв і вирішення подібних питань між країнами існують Міністерства закордонних справ. Тому в УЄФА повинні відреагувати, що цей спортивний турнір використовують для політичних заяв, вважає росіянин.

"Всі ми прекрасно розуміємо: Крим-територія Російської Федерації. Відповідати тут повинні представники УЄФА. Це політична провокація, що показує слабкість. Вони ще раз хочуть привернути увагу всього світу. У них з газовими проблемами нічого не виходить, світ не можуть встановити, тому для них це проблема. Це прояв слабкості, а не політичної волі", — сказав Свищев.

У самому ж УЄФА зі Свищевим не погодилися

Тим часом в УЄФА вже встигли відреагувати на заяву російського парламентарія. На їхню думку, дизайн форми створювався в повній відповідності з правилами, які передбачені в УЄФА для створення екіпіровки футболістів.

"Футболка національної збірної України (і всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосовних правил щодо екіпіровки, — сказали в УЄФА.

Нагадаємо, що Андрій Шевченко відсіяв п'ятьох відомих футболістів збірної України на Євро-2020.

Також раніше MY.UA повідомляв про те, що прямо під час матчу в пам'ять брата помер 29-річний футболіст: містика, не інакше.

Источник материала
Поделиться сюжетом