Світлана Тихановська розповіла про санкції через захоплення Романа Протасевича
Світлана Тихановська розповіла про санкції через захоплення Романа Протасевича

Світлана Тихановська розповіла про санкції через захоплення Романа Протасевича

Лідер білоруського протесту Світлана Тихановська дала велике інтерв'ю виданню «Настоящее Время».

Вона розповіла про арештованого Романа Протасевича, вплив санкцій Заходу на режим Лукашенка і яких саме заходів слід очікувати владі через захоплення журналіста.

«Санкції зараз готуються, і, якщо я не помиляюся, до 17 червня вони повинні бути випущені. Їх склад я не знаю, я маю на увазі персональні санкції. Але ми дуже сподіваємося, що там будуть і санкції економічні», — розказала Тихановська.

За її словами, білоруська опозиція очікує на блокування режиму Лукашенка на економічному рівні, «щоби не було можливості платити міліції, військовим».

«Ці люди не те щоб внутрішньо підтримують режим, але змушені виконувати накази. І якщо це станеться — тоді не буде ніякого іншого виходу з ситуації, що склалася, крім як почати діалог представників режиму з громадянським суспільством. Це те, чого ми домагаємося, щоб прийти до нових, чесних виборів», — заявла опозиціонерка.

Також Тихановська розповіла про методи тиску, що застосовували до неї під час знаменитої розмови в ЦВК Білорусі, після якої вона погодилася поїхати з країни.

Видео Тихановской с призывом не выходить на улицы, судя по всему, действительно было записано в помещении ЦИК Беларуси. Помимо совпадающего фона с жалюзи, нам удалось найти и кадры с аналогичным диваном в кабинете главы ЦИК pic.twitter.com/ifQasDiQ4b

— CIT (@CITeam_ru) August 11, 2020

«Правильніше було б запитати: "На що тиснули". Діти», — коротко відповіла Світлана Тихановська.

Раніше вона заявила, що «інтерв'ю» Романа Протасевича державному телеканалу ОНТ, в якому він засудив дії опозиції і висловив підтримку режиму Олександра Лукашенка, було дане під тиском і тортурами.

Тихановська висловила думку, що зараз безпосередні переговори опозиції з Лукашенком неможливі, оскільки він не сяде за стіл переговорів.

Фото: пресслужба Світлани Тихановської

Теги по теме
Беларусь Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом