У Європарламенті закликали відключити Білорусь від SWIFT і розширити секторальні санкції
У Європарламенті закликали відключити Білорусь від SWIFT і розширити секторальні санкції

У Європарламенті закликали відключити Білорусь від SWIFT і розширити секторальні санкції

КИЇВ. 10 червня. УНН. Європарламент схвалив резолюцію із закликом до ЄС ввести нові індивідуальні та секторальні санкції проти Мінська, в тому числі тимчасове відключення Білорусі від системи міжбанківського зв'язку SWIFT. Про це йдеться в документі, оприлюдненому на сайті Європейського парламенту, передає УНН.

Цитата

"Закликаємо Раду ЄС якомога швидше розширити список осіб і організацій, на які поширюються санкції ЄС, включивши туди відповідальних за перехоплення і примусову посадку рейсу Ryanair, а також за затримання Романа Протасевича і Софії Сапеги", - йдеться в резолюції Європарламенту.

Деталі

У проекті резолюції Європарламент пропонує ряд інших обмежень:

  • ввести персональні санкції щодо журналіста Марата Маркова через інтерв'ю з затриманим Романом Протасевичем;
  • ввести в дію четвертий пакет санкцій щодо офіційного Мінська;
  • ввести секторальні санкції, які торкнуться торгівлі сирою нафтою і нафтовими продуктами, а також калійну, сталеливарну і деревообробну промисловість;
  • тимчасово виключити Білорусь із системи SWIFT;
  • тимчасово виключити Білорусь з міжнародних спортивних організацій та обмежити доступ білоруської збірної до міжнародних змагань, в тому числі Олімпійських ігор в Токіо;
  • позбавити державне телебачення Білорусі права на трансляцію матчів чемпіонату Європи з футболу і передати це права телеканалу "Белсат", який вважається незалежним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава європейської дипломатії вперше назвав Лукашенка диктатором

Додамо

Раніше стало відомо, що економічні санкції Євросоюзу проти Білорусі можуть схвалити 21 червня. Жозеп Боррель припустив, що в рамках нового пакета санкцій проти влади Білорусі Євросоюз може накласти заборону на експорт калію і транзит газу.

Теги по теме
Беларусь Евросоюз санкции
Источник материала
Поделиться сюжетом