Прем'єри тижня: На екрани повертається культова стрічка
Прем'єри тижня: На екрани повертається культова стрічка

Прем'єри тижня: На екрани повертається культова стрічка

"На висотах Нью-Йорка" - реж. Джон М. ЧуВихідці з латиноамериканських країн проживають у невеликому кварталі Нью-Йорка. Кожен має свою мрію. Наприклад, молодий власник продуктового магазину Уснаві мріє повернутися на батьківщину свого батька, Домініканську Республіку. Там викупити його старенький бар на пляжі і продавати коктейлі, за сюжетом.Це екранізація бродвейського мюзиклу композитора Лін-Мануеля Міранди. Отримав низку премій, у тому числі "Греммі" та "Тоні". Переважають хіп-хоп і сальса.Головну роль у фільмі виконає американський актор і співак Ентоні Рамос, він же - у мюзиклі.
"Пролітаючи над гніздом зозулі" - реж. Мілош ФорманЩоб уникнути ув'язнення, злочинець Рендл Патрік МакМерфі імітує божевілля. Таким чином опиняється у психіатричній лікарні, де стикається із суворими правилами, які встановила жорстока старша медсестра Мілдред Ретчед. Не бажаючи з ними миритися, наважується на бунт, за сюжетом.У головній ролі - американський актор Джек Ніколсон."Пролітаючи над гніздом зозулі" - перше в історії кіно, яке виграло п'ять головних номінацій премії "Золотий глобус". Став 2-м із 3 фільмів в історії, який отримав "велику п'ятірку" нагород "Оскару": за найкращий фільм, режисуру, сценарій, головну чоловічу і жіночу роль. У Швеції стрічку показували в кінотеатрах протягом 11 років.Зняли за романом Кена Кізі. Він не схвалив екранізацію. Відмовився бути сценаристом. Стверджував, що жодного разу не дивився фільм. Зокрема письменнику не сподобалось, що оповідачем історії не зробили шефа Бромдена. Чак Паланік розповідав, що одного разу Кізі випадково натрапив на стрічку під час перемикання телеканалів, а як тільки зрозумів, що він дивиться, вимкнув телевізор.Знімали 3 місяці в штаті Орегон, у справжній психіатричній лікарні. До початку репетицій актори тиждень спостерігали за пацієнтами - розпорядком дня та груповими терапіями. Більшість сцен зняли без відома акторів, щоб зробити кадр живим. Джек Ніколсон по-справжньому випробував електрошокову терапію. Єдина сцена не в лікарні - риболовля в морі.
У мережі з'явився трейлер документального фільму "Вусатий фанк". Розповідає про вітчизняну естраду 1970-х, яку творці стрічки називають золотою епохою української популярної музики.
Источник материала
Поделиться сюжетом