Терористам завдали серйозного удару, лідер бойовиків наклав на себе руки
Терористам завдали серйозного удару, лідер бойовиків наклав на себе руки

Терористам завдали серйозного удару, лідер бойовиків наклав на себе руки

У світовому медіа просторі з'явилися відомості про жорсткий переполох в Нігерії. Повідомляється, що лідер терористичної організації "Боко Харам" Абубакар Шекаю, імовірно, наклав на себе руки.

Про це повідомили у виданні Reuters.

За попередніми даними, смерть ватажка "Боко Харам" настала через детонацію вибухового пристрою, якщо вірити якомусь аудіозапису, який зробили бойовики ISWAP (підрозділ ІДІЛ, що перебрався на територію Західної Африки після поразок на Близькому Сході).

Можливе місце детонації вибухового пристрою

На записі чути людину, яка називає себе лідером цього угруповання. Він стверджує, що Шекау загинув від вибуху. При цьому в ЗМІ, посилаючись на цю ж аудіодоріжку, також повідомляють, що лідер "Боко Харам" вирішив накласти на себе руки через п'ятиденні переслідування з боку Іділівців.

Абубакар Шекау

Тим часом його підопічні бойовики ще жодним чином не коментували цю інформацію.

Смерть Шекау може об'єднати два угруповання

Смерть Абубакара Шекау може призвести до непередбачених і дуже небезпечних наслідків. Під його керівництвом "Боко Харам" змагалися з ISWAP, проте тепер залишилися терористи можуть прийняти рішення приєднатися до них.

Якщо це станеться, то злилися терористичні угруповання зможуть значно зміцнити свої позиції на північному сході Нігерії і отримати додаткові фінансові вливання.

Армія Нігерії вже деморалізована цим провалом, враховуючи той факт, що обмундирування і ресурси терористів іноді перевершували оснащення Нігерійських силовиків. Це призводило до значних втрат у останніх.

Зараз же, злиття двох злочинних організацій може зробити їх ще сильнішими.  

Хто такі " Боко Харам"

"Боко Харам" була очолена Шекау в 2009 році. У центрі світового медіапростору ця терористична організація опинилася в 2014 році. Тоді, в ніч на 15 квітня, бойовики з'явилися в середню школу міста Чибок і викрали 276 школярок. Пізніше вони зажадали обміняти їх на полонених, опублікувавши відео з викраденими дітьми.

Кадр з відео з викраденими угрупованням "Боко Харам" дівчатами

Довгі 12 років ця організація вселяла жах у всіх громадян Нігерії, влаштовуючи масові теракти і викрадаючи людей.

Нагадавши, військовий літак МіГ-29 розбився в Чорному морі.

Також наприкінці минулого року у Нігерії почався загальний голод у зв'язку з новим спалахом коронавірусу.

Источник материала
Поделиться сюжетом