"В Україні немає війни, а АТОвці не герої": скандал з міськрадою в Харківській області
"В Україні немає війни, а АТОвці не герої": скандал з міськрадою в Харківській області

"В Україні немає війни, а АТОвці не герої": скандал з міськрадою в Харківській області

У Барвінківській міськраді, що в Харківській області, місцева влада відмовилася перейменувати вулицю Московську ім'ям одного з трьох городян, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook співзасновник видання "паперовий фронт" Дмитро Браславський.

"В Україні немає війни, а АТОвці не герої.

Перепрошую, це не моя думка. Так тлумачить події останніх років Барвінківська міська рада"—- обурився Браславський у своїй публікації.

Частина городян звернулася до міськради з ініціативою

За його словами, деякий час тому частина городян, включаючи і його самого, звернулися до міської ради Барвінкове з ініціативою про перейменування вулиці Московської. В якості альтернативи застарілій назві запропонували ім'я одного з трьох жителів міста, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Однак, за словами Браславського, відповідь з боку місцевої влади була негативною.

При цьому представники міськради зазначили, що імена фізичних осіб повинні присвоюватися вулицям відповідно до частини 1 статті 3 Закону України "Про перейменування".

Так, в законі позначено, що вулиці можна називати іменами людей, які:

- зробили вагомий внесок у боротьбу за незалежність України;

- здійснили героїчний вчинок заради Батьківщини.

На думку Браславського, запропоновані загиблі городяни повністю відповідають цим критеріям. Однак його обурює той факт, що Барвінківська міськрада, по всій видимості, з цим не згоден.

Аргументація місцевої влади

У відповіді на ініціативний запит з боку городян, міські чиновники заявили, що перейменувати вулицю неможливо, оскільки зазначені особи не відповідають положенням відповідної статті, а в Україні взагалі, на їхню думку, немає ніякої війни, оскільки керівництво країни не оголосило її на офіційному рівні.

"Тобто, на думку градоначальника Олександра Бало, який підписав цю відповідь, і Наталії Рижової, яка є його заступником і готувала цю відповідь, війни у нас немає (тому що процедуру не витримали). А значить, хлопці взагалі невідомо чим займалися на Донбасі (вони якось примудрилися відкрити одному з них пам'ятну табличку на місцевій школі. Як же так?)",- обурився співзасновник "паперового фронту" в соцмережі і попросив користувачів поширити цю інформацію.

Раніше MY.UA також повідомляв, що віряни УПЦ готують два законопроекти для скасування антицерковних законів.

Також можливо вам буде цікаво, що український поліцейський жорстоко вбив як мінімум двох котів, яких взяв на перетримку.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны