Кіра Рудик розповіла, як поновити співпрацю з МВФ
Кіра Рудик розповіла, як поновити співпрацю з МВФ

Кіра Рудик розповіла, як поновити співпрацю з МВФ

У п'ятницю ввечері, 11 червня, під час соціально-політичного ток-шоу на телеканалі "НТН" "МИР чи ВІЙНА" голова партії "Голос" Кіра Рудик розповіла про перспективи співпраці України з МВФ.

"Цього тижня рік, як співпраця з МВФ на паузі. Давайте дивитись, що вимагав МВФ і що було зроблено за рік. Вимагали не тільки те, що було потрібно МВФ. Насправді судова реформа в Україні потрібна не МВФ, а Україні. Боротьба з корупцією потрібна не МВФ, а Україні і українцям. І проблема в тому, що за цей рік ми навіть не показали прогресу, тому що влада зараз виглядає як той студент, який все відкладає на останній тиждень", - заявила вона.

Вона додала: "У нас залишилось буквально три пленарних тижня, на яких потрібно прийняти велику кількість законопроектів для того, щоб отримати і повернути довіру від МВФ. Шансів дуже мало. А МВФ - дуже прискіпливий вчитель, йому не можна буде здати на швидкоруч зроблену домашню роботу. Нам потрібно зробити якісні законопроекти. Перш за все, законопроект про судову реформу. Нереально за три тижні прийняти достатньо законопроектів, які є частиною пакету про судову реформу".

Кіра Рудик зазначила, що потрібно робити, аби поновити співпрацю з МВФ.

"Саме тому очікувань, що ми зараз отримаємо підтримку від МВФ дуже мало. Що потрібно зараз робити? Сконцентруватись на якісних законопроектах, які будуть потребувати мінімальної кількості правок. По-друге, потрібно всіма кроками своїми показувати кроки в цьому напрямку. Ми щоразу втрачаємо довіру", - додала вона.

Теги по теме
Украина Новости Общество Деньги СМИ МВФ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны