ДФС проводить обшуки в "Нафтогазі" – причина
ДФС проводить обшуки в "Нафтогазі" – причина

ДФС проводить обшуки в "Нафтогазі" – причина

Державна фіскальна служба проводить низку обшуків у приміщеннях НАК "Нафтогаз України" в межах розслідування кримінального провадження за фактом імовірного ухилення службових осіб компанії від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн, повідомляє пресслужба ДФС у Facebook.

"Державна фіскальна служба України продовжує досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ймовірного ухилення службових осіб АТ НАК "Нафтогаз України" від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн. Наразі ДФС проводить низку обшуків у приміщеннях згаданої компанії", – мовиться в повідомленні.

Зазначається, що із жовтня 2015 року до сьогодні службові особи АТ НАК "Нафтогаз України" не завершили процедуру митного оформлення газу, придбаного у ВАТ "Газпром" (Російська Федерація), внаслідок чого до державного бюджету не надійшло 2,7 млрд грн ПДВ.

"Підприємства-виробники теплової енергії фактично споживають газ, що перебуває у газотранспортній системі України, однак АТ НАК "Нафтогаз України" не оформляє документи щодо постачання газу та не підписує відповідних актів прийому-передачі, мотивуючи це тим, що газ фактично не постачається, а надається послуга балансування газу в ГТС, внаслідок чого операції з постачання газу документально не оформлюються", – зазначили в ДФС.

Представники фіскальної служби наголошують на здобутті доказів того, що службові особи НАК "Нафтогаз України" не подавали до Енергетичної митниці ДФС повного пакета документів, на підставі якого Митний орган України міг би провести митне очищення природного газу.

"Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена в ході судово-економічної експертизи. Слідство триває", – додали у ДФС.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура спільно з ДФС провела обшуки в офісі Головного інформаційно-обчислювального центру.

Теги по теме
ГФС
Источник материала
Поделиться сюжетом