28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Київський стоматолог заради вигоди калічив пацієнток, грабував їх та намагався вбити
Київський стоматолог заради вигоди калічив пацієнток, грабував їх та намагався вбити

Київський стоматолог заради вигоди калічив пацієнток, грабував їх та намагався вбити

В українському медіапросторі з'явилася інформація про одного зі столичних лікарів-стоматологів, якого підозрюють у скоєнні серії тяжких злочинів. "Перевертень" в білому халаті на ім'я Володимир Ситник, ймовірно, користувався своїми професійними навичками, щоб грабувати своїх пацієнтів. При цьому він здійснював дії, що загрожують їхньому здоров'ю і життю, проводив їм непотрібні операції і навіть спробував вбити кілька людей.

Про злочинну діяльність підозрюваного і про людей, постраждалих від неї, розповіли в одному з матеріалів видання OBOZREVATEL.

Хто такий Володимир Ситник

Володимир Ситник народився в місті Остер на Чернігівщині. Закінчивши школу, він вступив до столичного медичного університету імені Богомольця. Після навчання у вузі, вступив до інтернатури, яку проходив у поліклініці №2 державного управління справами, яка в народі відома під прізвиськом "ДУСя".

Після інтернатури деякий час працював у Центральній Київській поліклініці Міноборони України, Про що він сам вказав на своїй сторінці в нині забороненій в нашій країні російській соціальній мережі VK. 

Сторінка Ситника
Сайт клініки

Потім Ситник почав займатися приватною практикою. Тоді-то він і став, з якихось причин, скоювати злочини.

Грабежі після розлучення

У квітні 2019 року від Ситника йде його дружина, забравши з собою їх маленького сина. Кажуть, що незадовго до розлучення у нього нібито з'явилися якісь "дивні борги". При цьому, працюючи в приватній клініці, співзасновницею якої була його теща, Ситник працював "наліво" і обманював своїх же родичів. Згодом його звільнили.

Буквально через місяць він почав скоювати злочини.

В ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що він цілий рік вводив пацієнтів в оману, що їм нібито необхідно провести операцію. Після цього він просто здійснював непотрібні медичні маніпуляції. Наприклад, одному з пацієнтів він просто розрізав і зашив заново ясна. У прокуратурі Києва заявили, що таким шляхом він заробив майже 500 тисяч гривень.

Також в березні минулого року Ситник проник в житло однієї з пацієнток і заволодів її банківською картою, з якої пізніше зняв трохи менше 80-ти тисяч гривень. Відзначається, що подібних випадків було кілька.

Користуючись своїм професійним становищем, Ситник не гребував робити пацієнтам ін'єкції сильних препаратів, щоб зробити їх безпорадними і пограбувати.

Одного разу він заволодів таким шляхом ключами чергової жертви, після чого проник в її квартиру і пограбував.

Дійшло навіть до "полювання" на випадкових перехожих

"Перевертень "в білому халаті дійшов навіть до того, що став" полювати" за наживою на вулицях міста.

Так, одного разу він познайомився з дівчиною на "Лексусі" біля кафе неподалік від готелю "Турист". При цьому, за збігом обставин, дівчині трохи нездужало, як це трапляється з усіма. Тоді стоматолог запропонував їй допомогу. Він попросив її зупинити машину біля аптеки, а сам пішов і купив сильнодіючий препарат і запропонував їй випити, сказавши, що їй має стати легше.

Коли постраждала знепритомніла, він вкрав iPhone і готівку, які були при ній.

Ситник двічі намагався вбити

При цьому всі перераховані вище злодіяння меркнуть на тлі двох спроб вбивства, які скоїв підозрюваний.

Так, однією з його жертв стала його 52-річна колишня теща Галина С., а другою – 69-річна Тетяна К., яка колись була його пацієнткою.

Вбивати Ситник намагався досить витончено.

Колишній тещі він спробував підлаштувати ДТП, пошкодивши Гальмівний шланг і систему газобалонного обладнання її автомобіля. Галину врятувало те, що вона зуміла зупинити автомобіль за допомогою ручного гальма.

Колишня теща Ситника

Пацієнтку ж він спробував вбити електричним струмом. Зловмисник під'єднав дроти під напругою до металевої решітки поруч з квартирою жертви. Жінка могла загинути. Однак вона взялася за грати в пофарбованому місці, а там провідність струму нижче.

Постраждала давня пацієнтка біля тієї самої решітки

Зазначається, що все вищеописане – це лише частина злочинів, які скоїв Володимир Ситник.

Нагадаємо, під Києвом у Бучі 15-річна школярка застрелила 16-річного друга: відзначали здачу ЗНО.

Також раніше ми повідомляли, що українець задушив 8-річного хлопчика і викинув тіло в каналізацію, щоб помститися його матері.

Источник материала
Поделиться сюжетом