19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Польща почала впускати українських студентів
Польща почала впускати українських студентів

Польща почала впускати українських студентів

Міністерство внутрішніх справ Польщі розширило перелік іноземців, які можуть перетинати кордон Польщі на час карантину.

Про це стало відомо з розпорядження глави МВС Польщі Маріуша Камінського.

Кому можна перетинати кордон

Тепер на територію Польщі можна в'їжджати міжнародним автоперевізникам, які їдуть транзитом через Польщу на інших видах транспорту, крім тих, якими здійснюються міжнародні перевезення. Також у розпорядженні згадані Іноземні учні та студенти, які здобувають освіту в польських навчальних закладах.

До переліку увійшли і громадяни інших країн Європейського Союзу, Європейської економічної зони та Швейцарії, які бажають проїхати територію Польщі транзитом. Зазначається, що особам даної категорії можна перебувати на польській території не більше 12 годин з моменту проходження перевірки в пункті митного контролю.

Розпорядження глави МВС Польщі Маріуша Камінського.

Обмеження в Польщі

Наприкінці травня поточного року влада Польщі прийняла рішення послабити карантинні обмеження для працівників зі Східної Європи. Таким чином Польща допоможе фермерам зібрати і обробити урожай, запобігаючи дефіциту продовольства і підвищенню цін в магазинах.

Так, згідно з новими правилами, сезонні працівники тепер не проходять двотижневу самоізоляцію і можуть приступати до роботи вже з першого дня перебування в Польщі.

Молочна ферма в Венгруві, Польща.

Відзначимо, що нестача сезонних працівників у зв'язку з пандемією коронавірусу в світі вражає країни на Заході Європи, тому багато держав йдуть на поступки заради стабілізації ситуації в окремих галузях.

Щоб потрапити на територію Польщі, українським трудовим мігрантам необхідно пред'явити результат обов'язкового тесту на коронавірус. Його можна здати в контрольно-пропускних пунктах. Вартість одного тесту становить 960 грн.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Польща закликає своїх уболівальників на Євро-2020 не їздити до Криму.

Також ми писали, що мільйони заробітчан залишають Україну, але на їх місце приїдуть інші етноси - демограф.

Источник материала
Поделиться сюжетом