Подруга Протасевича подала скаргу на своє затримання до суду – адвокат
Подруга Протасевича подала скаргу на своє затримання до суду – адвокат

Подруга Протасевича подала скаргу на своє затримання до суду – адвокат

Росіянка Софія Сапега, яка була затримана у Мінську разом з білоруським опозицийним журналістом Романом Протасевичем,  подала скаргу до суду. Про це повідомив "Інтерфакс-Захід" її адвокат Олександр Филанович.

Захисник розповів, що відвідав Софію. Почувається нормально.

"Вона подала скаргу на своє затримання до суду. Розгляд скарги відбудеться в суді Партизанського району о 9:50 хвилин 14 червня. Судове засідання закрите", – розповів адвокат.

Він  також зазначив, що в п'ятницю, 11 червня, в управлінні Слідчого комітету Республіки Білорусь по Мінську ознайомився "з документами, що стосуються затримання Софії, а також іншими відомостями про порушення відносно її  ще однієї кримінальної справи".

Зазначимо, що адвокат до Сапеги був вперше допущений тільки 28 травня.

Нагадаємо, 23 травня в Мінську провели спецоперацію із примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair. З борту зняли й затримали білоруського опозиційного блогера Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу. Світова спільнота, ЄС та НАТО назвали такі дії державним тероризмом і вимагають від Лукашенка звільнити політв'язня. У зв'язку з інцидентом Україна припинила пряме авіаційне сполучення з Республікою Білорусь.

Журналіста звинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу: організація масових заворушень (стаття 293 КК), організація грубого порушення громадського порядку (стаття 342 КК) і розпалювання ворожнечі (частина 3 статті 130 КК). Максимальні терміни за цими статтями – 15 років позбавлення волі, 3 роки і 12 років відповідно.

Теги по теме
задержание
Источник материала
Поделиться сюжетом