У Чернівецькій міськраді пояснили, чому демонтували погруддя Воробкевича у сквері навпроти ЧНУ
У Чернівецькій міськраді пояснили, чому демонтували погруддя Воробкевича у сквері навпроти ЧНУ

У Чернівецькій міськраді пояснили, чому демонтували погруддя Воробкевича у сквері навпроти ЧНУ

У сквері навпроти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича тривають роботи з осучаснення відпочинкового простору. У сквері демонтували погруддя Сидора Воробкевича. 

Ситуацію з демонтажем пам'ятника Сидору Воробкевичу у сквері на розі вулиць М.Коцюбинського та Університетської прокоментував на своїй сторінці у Facebook директор департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Андрій Тимофійчук.

"Насправді погруддя, яке було встановлено у сквері - виготовлене з гіпсу, постамент з пісковику. І по-суті слугував в подальшому макетом мідного погруддя, встановленого у 2009 році вже на гранітному постаменті біля школи на вулиці Сидора Воробкевича. Зважаючи на це, пам’ятник у сквері біля університету не був віднесений до пам’ятників монументального мистецтва, не був взятий на державний облік (отже не носив цінності) та й взагалі не мав балансоутримувача, на відміну від пам‘ятника біля 27 школи.

Матусі часто зверталися зі скаргами, що одного дня частина погруддя на когось впаде. Підтвердженням цього є рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради ще від 25 травня 2010 року, яким за результатами комісійного обстеження визнано загальний технічний стан незадовільним, запропоновано замінити сюжет композиції та й взагалі впорядкувати благоустрій скверу в цілому!", - йдеться у повідомленні.

Наразі за рішенням комісії демонтували пам'ятник і передали його на відповідальне зберігання до КП «Міськшеп», аби вже на місці із залученням спеціалістів можна було зрозуміти чи можна його привести до ладу.

Теги по теме
новости Черновцов
Источник материала
Поделиться сюжетом