У київському суді озвучили вирок екс-беркутівцям, які розганяли Майдан
У київському суді озвучили вирок екс-беркутівцям, які розганяли Майдан

У київському суді озвучили вирок екс-беркутівцям, які розганяли Майдан

У Шевченківському районному суді Києва озвучили вирок двом колишнім співробітникам місцевого спеціального підрозділу "Беркута".

За ходом відповідного засідання від 14 червня українці могли спостерігати онлайн на YouTube-каналі судової влади України.

Детальніше про вирок екс-співробітникам "Беркуту"

Відповідно до рішення суду екс-співробітники київського спеціального підрозділу "Беркута" Віктор Ейсмонт і Володимир Мохонь будуть позбавлені волі на три роки. Зазначені особи - фігуранти справи про розгін Майдану в листопаді 2013 року.

Слідством було встановлено, що і Ейсмонт, і Мохонь брали участь у затриманні активістів Євромайдану та складанні на них протоколів у зв'язку з нібито вчиненими адміністративними правопорушеннями.

За якою статтею судили екс-співробітників "Беркуту"

Ейсмонт і Мохонь визнані винними відповідно до частини 2 статті 365 Кримінального кодексу України. На думку суду, вони перевищили службові повноваження і вдалися до насильства або погроз.

Екс-беркутівці Ейсмонт і Мохонь

Таким чином, обвинувачені відправлені на відбування тюремного терміну за грати на три роки і на стільки ж позбавлені права обіймати будь-яку посаду в правоохоронній сфері.

При цьому, втім, екс-беркутівці звільнені від покарання за статтями Кримінального кодексу щодо перешкоджання мирним зібранням і за службовим підробленням через термін давності, який збіг.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про суїцид екс-депутата.

Також ми писали, що відтепер за приниження української армії кидатимуть за ґрати. 

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом