В Одеській області засудили пенсіонера, який намагався вбити свого сина
В Одеській області засудили пенсіонера, який намагався вбити свого сина

В Одеській області засудили пенсіонера, який намагався вбити свого сина

Пенсіонер намагався вчинити самогубство / фото REUTERS

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області до 7,5 років позбавлення волі засудив пенсіонера за спробу вбивства власного сина, який пригрозив йому, що відправить до психіатричної лікарні.

Це випливає з відповідного вироку, винесеного на минулого тижня.

Згідно з документом, злочин скоєно 15 грудня 2018 року в будинку, в якому проживала сім'я.

Зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вирішив вбити сина. Він дістав з сейфа свою двоствольну мисливську рушницю моделі "ІЖ-27" і зарядив його двома патронами калібру 16 мм.

Потім підійшов до сина, який в одній з кімнат будинку сидів за комп'ютером. При цьому потерпілий сидів спиною до дверей і не бачив батька.

Зловмисник вистрілив у потерпілого, який у цей момент почав до нього повертатися обличчям.

Потерпілий отримав важке вогнепальне дробове проникаюче поранення в праву частину тулуба - в легені, черевну порожнину, печінку, плече, що призвело до відкритих осколкових переломів кісток і так далі.

"Далі потерпілий схопився з місця, і, незважаючи на важкі поранення, з метою самооборони і захисту свого життя і здоров'я, схопився вцілілою рукою за ствол рушниці і почав боротися з обвинуваченим. В результаті потерпілому і його матері, яка була в цей час будинку і прибігла на звук від пострілу, вдалося виштовхати обвинуваченого з будинку у двір. Вони забрали у нього рушницю, і закрили двері", - сказано у вироку.

Однак навіть після цього обвинувачений намагався потрапити в будинок, розбив вікна і шукав рушницю, яку потерпілий і його мати сховали.

В судовому засіданні обвинувачений пояснив, що в день замаху він випив дві склянки вина, через що у нього сталася сварка з сином. Під час конфлікту той сказав, що віддасть батька в психіатричну лікарню. Це пенсіонера розлютило, і він взяв рушницю.

При цьому спочатку зловмисник стверджував, що просто хотів налякати сина і вигнати його з дому. Нібито той сам винен у всьому, бо кинувся на нього, почав боротися, а рушниця несподівано вистрілила. Коли швидка допомога відвезла потерпілого, пенсіонер намагався себе вбити з цієї ж рушниці.

Пізніше, під час судових дебатів і останнього слова, обвинувачений все-таки прийняв свою провину.

В результаті йому призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого, зобов'язавши засудженого виплатити синові 300 тис. грн у вигляді компенсації за моральну шкоду.

В Одеській області пенсіонер стріляв у сина 

У грудні 2018 року в місті Білгород-Дністровському Одеської області 64-річний чоловік наніс вогнепальне поранення синові, після чого вистрілив собі в груди. 

Конфлікт між батьком і сином стався через те, що пенсіонер, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, почав лаятися з дружиною, погрожуючи їй фізичною розправою. Син заступився за матір.

За даним фактом було відкрито провадження за ознаками ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Лариса Козова

Источник материала
Поделиться сюжетом