20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ми продовжимо курс на реформи: Зеленський про вступ України до НАТО
Ми продовжимо курс на реформи: Зеленський про вступ України до НАТО

Ми продовжимо курс на реформи: Зеленський про вступ України до НАТО

Україна позитивно сприйняла рішення саміту НАТО про те, що стане членом Альянсу, а План дій щодо членства є невід’ємною частиною цього процесу.

Про це повідомили в Офісі президента. Хоча глава держави Володимир Зеленський звернув увагу на відсутність конкретних часових меж наступних кроків у зближенні України з НАТО, які очікували отримати.

– Ми вдячні членам НАТО за таке цілком логічне рішення, яке повністю підтвердило рішення Бухарестського саміту Альянсу 2008 року. Ми продовжимо курс на реформи у сфері безпеки й оборони з тим, щоб іще більше відповідати стандартам взаємосумісності з державами-членами НАТО, – зазначив він.

Читайте
Україна ближча до отримання ПДЧ в НАТО, ніж будь-коли – Зеленський

Також Володимир Зеленський додав, що Україна, не будучи членом Альянсу, вже сьогодні вносить свою вагому частку в забезпечення євроатлантичної безпеки.

Крім того, в Офісі президента запевнили, що Володимир Зеленський продовжить детальне обговорення євроатлантичних прагнень України. Зокрема, про це йтиметься на його зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Вступ України в НАТО

14 червня у Брюсселі відбувся саміт Північноатлантичного союзу  на якому підтвердили обіцянку прийняти Україну в Альянс.

Також країни-члени Альянсу нагадали, що підтримують територіальну цілісність і суверенітет України в межах міжнародно визнаних кордонів і засуджують анексію Криму.

Крім того, вони закликали Росію вивести війська зі Сходу країни і припинити підтримувати збройні формування на Донбасі.

Теги по теме
Владимир Зеленский НАТО
Источник материала
Поделиться сюжетом