Російські найманці в ЦАР були причетні до катувань та вбивств місцевих мешканців – CNN
Російські найманці в ЦАР були причетні до катувань та вбивств місцевих мешканців – CNN

Російські найманці в ЦАР були причетні до катувань та вбивств місцевих мешканців – CNN

Російські найманці в Центральноафриканській Республіці неодноразово були причетні до катувань та вбивств місцевих мешканців під приводом боротьби із повстанцями. Про це повідомляє CNN.

Відповідну інформацію розповіли мешканці міста Бамбарі. Загалом, журналісти вказують, що лютневий інцидент у Бамбарі – один із десятків розслідуваних CNN та The Sentry випадків порушення прав людини російськими бойовиками. 

Журналісти змінили імена місцевих для захисту їх від переслідувань. Ті розповіли, що росіяни начебто відкрили вогонь по цивільних, коли ті сховались у мечеті Аль-Таква. Тоді загинули діти. 

За словами місцевих, кілька мирних мешканців були застрелені, коли росіяни та армія наказали людям залишити мечеть. Тоді, незважаючи на те, що люди виходили із мечеті із піднятими вгору руками, військові відкрили по них вогонь. Чотири людини загинули, а ще один втік. Чоловіка, який розповів про це CNN, тоді поранили в ногу. Водночас, медичну допомогу він отримати в лікарні не міг, бо там чатували місцеві військові, а тому був змушений переховуватись. Невдовзі частину ноги нижче коліна йому довелось ампутувати. 

Також є розповіді про обстріли мирних мешканців із російських вертольотів. CNN підтверджує, що на початку року до ЦАР дійсно було відправлено кілька російських бойових вертольотів. 

Під час цього лютневого інциденту біля мечеті начебто було вбито від 12 до 20 осіб. 

Нагадаємо, колишній бойовик терористичної "ДНР" Рафаель Лусваргі, якого звільнили 2019 року за обміном з ОРДЛО, знову потрапив за ґрати.

Теги по теме
российская агрессия Боевики
Источник материала
Поделиться сюжетом