Український мультфільм «Кохання» отримав дві нагороди на XV Міжнародному фестивалі в Польщі
Український мультфільм «Кохання» отримав дві нагороди на XV Міжнародному фестивалі в Польщі

Український мультфільм «Кохання» отримав дві нагороди на XV Міжнародному фестивалі в Польщі

Короткометражний анімаційний фільм Микити Лиськова «Кохання» отримав дві нагороди на польському XV Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів ŻUBROFFKA.

Як повідомила пресслужба Державного агентства з питань кіно, для участі в конкурсі було відправлено 3 500 заявок з усього світу, але журі відібрали лише 126 картин.

Серед них був і український фільм.

«Стрічка отримала одразу дві нагороди на XV Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів ŻUBROFFKA, який щойно завершився у Польщі: головний приз у секції Вікно на Схід/Okno na Wschód та відзнаку журі польських журналістів», — ідеться в повідомленні.

Журі конкурсу Okno na Wschód присудило нагороду «за трагікомічне, абсурдне поєднання ситуацій і характерів та захоплюючий діагноз посткомуністичному суспільству», а журі польських журналістів кінофестивалю ŻUBROFFKA — «за стихійне висловлювання та ерудицію у показі соціально-політичних змін в Україні. 

Короткометражний анімаційний фільм Кохання Микити Лиськова являє собою ряд епізодів, що не пов’язані між собою сюжетно і стилістично. Вони мають єдиний настрій та єдиний сенс. 

Автор та режисер мультфільму «Кохання» — Микита Лиськов, музичне оформлення та звук — Антон Байбаков.

XV Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів ŻUBROFFKA цьогоріч вперше проходив у гібридному форматі.

Фестиваль, що проходить у польському місті Білосток у грудні, перенесли через пандемію. Тому він відбувся 9−13 червня 2021 року.

Нагадаємо, 14 червня в Києві стартував другий тур (пітчинг) 15-го конкурсного відбору кінопроєктів, які претендують отримати фінансування від Держкіно України.

Сам конкурс вперше відбувається за оновленими правилами. Також оновився склад конкурсних комісій, які оцінюють проєкти у першому та другому турі. Для складу Ради з державної підтримки кінематографії, затвердженого цієї весни, 15-й відбір також стане першим.

Фото: Державне агентство з питань кіно

Теги по теме
Новости Кино Инфопространство украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом