Арсена Авакова збираються відсторонити від посади глави МВС: озвучені терміни
Арсена Авакова збираються відсторонити від посади глави МВС: озвучені терміни

Арсена Авакова збираються відсторонити від посади глави МВС: озвучені терміни

В Офісі президента вже у вересні-2021 можуть запустити минулорічну постанову Верховної Ради щодо звільнення глави МВС Арсена Авакова.

Відповідну інформацію повідомляє НВ, посилаючись на відомості від кількох джерел з різним рівнем інформованості у пропрезидентській політсилі "Слуга народу".

Коли можуть відсторонити Арсена Авакова

Згідно з інформацією джерел, долю Авакова можуть вирішити вже восени-2021, якщо приймуть відповідне рішення. Станом на сьогоднішній день не знайдено остаточного варіанту реалізації його відсторонення.

Арсен Аваков, голова МВС

За словами одного з нардепів, восени в офісі президента зроблять спробу зняти з посади міністра МВС Авакова. Парламентарій також припустив, що Володимир Зеленський "вже відчув, що може і сам всім керувати".

Думка нардепа така, що Аваков при всіх нюансах є єдиною противагою Зеленському, а після його відсторонення ОП стане одноосібним органом по прийняттю рішень в державі.

Згідно з інформацією близького соратника Зеленського, питання подальшого перебування Авакова на посаді дійсно обговорюють, проте остаточно Зеленський не вирішив, чи варто звільняти або краще залишити міністра.

Передісторія

Арсен Аваков став главою поліцейського відомства в лютому 2014 року. Станом на сьогоднішній день він - рекордсмен за тривалістю перебування на посаді міністра.

Арсен Аваков - рекордсмен за тривалістю перебування на посаді глави МВС

Влітку минулого року в Києві та ряді інших міст України пройшли протести з вимогою про відставку глави МВС Арсена Авакова на тлі гучних інцидентів — резонансної перестрілки в Броварах і події в Кагарлику Київської області, де правоохоронці зґвалтували жінку і застосовували тортури до затриманих.

Однак тоді глава держави Володимир Зеленський заявив, що Аваков - "потужний міністр" і що його потрібно залишити на посаді.

Раніше MY.UA повідомляв, що Аваков розповів про провокації і загрозу теракту через "Північний потік-2".

Також ми писали, що у київському суді озвучили вирок екс-беркутівцям, які розганяли Майдан. 

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом