Прикордонник на Буковині за гроші допомагав переміщувати контрабанду
Прикордонник на Буковині за гроші допомагав переміщувати контрабанду

Прикордонник на Буковині за гроші допомагав переміщувати контрабанду

Співробітник Чернівецького прикордонного загону вимагав 1 500 доларів США неправомірної вигоди від громадянина. За таку суму обіцяв допомогти з переміщенням засобів для захисту рослин та тютюнових виробів через українсько-молдовський кордон поза межами пунктів пропуску, інформує департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області Нацполіції встановили, що такий факт вимагання чоловіком неправомірної вигоди був непоодиноким. 15 червня 2021 року прикордонника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним обумовлених 1 500 доларів США «винагороди». 

Затриманому вже повідомлено про підозру. Встановлюються інші факти вимагання та отримання підозрюваним та іншими працівниками прикордонного загону неправомірної вигоди.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Викриття протиправної діяльності прикордонника проводилося спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону.

Теги по теме
полиция Черновицкая область задержание взятка контрабанда
Источник материала
Поделиться сюжетом