Українці можуть повернути собі частину грошей за навчання, іпотеку і страховку: названо спосіб
Українці можуть повернути собі частину грошей за навчання, іпотеку і страховку: названо спосіб

Українці можуть повернути собі частину грошей за навчання, іпотеку і страховку: названо спосіб

У 2020 році 12 956 громадян отримали знижку на навчання в розмірі 31,9 млн.грн.

Про отримання податкової знижки розповіла начальник управління інформаційної взаємодії Головного управління податкової служби у Львівській області Олена Гліба. Докладні роз'яснення чиновниці були опубліковані виданням "Вголос".

Що передбачає податкова знижка

Податкова знижка надається платникам в якості можливості повернути собі частину грошей. Так, щоб отримати знижку, учневі необхідно виконати всього два кроки:

  • до 31 грудня подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем реєстрації проживання;
  • у документі вказати суму отриманої заробітної плати за рік, а також всі види понесених витрат, враховуючи їх розмір та розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення.

При цьому Олена Гліба зазначила, що сума наданої податкової знижки не може перевищувати суму загального оподатковуваного доходу платника податків за рік, тобто податкова знижка не може перевищувати суму заробітної плати громадянина.

Електронна декларація, скріншот

Для кого передбачена знижка

У відомстві заявили, що податкову знижку держава надає тільки якщо у фізичної особи, що звернулася, за звітний період вказані витрати на оплату навчання, оформлення іпотеки за державними програмами і відсотки за іпотечним кредитом, пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення, внески на благодійність, оплату допоміжних репродуктивних технологій, оплату страхових платежів за договором страхування життя.

Фінансові зобов'язання, скріншот

Перевірки всіх документів і схвалення запиту займає близько 60 календарних днів з моменту надходження заповненої податкової декларації. Частина грошей, витрачена на вищезазначені послуги, повертається на банківський рахунок будь-якого банку України.

У 2021 році в податковій службі очікують документи за 2020 рік. Скористатися послугою оформлення знижки можна до кінця поточного року.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що Зеленський назвав терміни отримання чергового траншу МВФ.

Також ми писали, що Верховна Рада схвалила податкову амністію для українців

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом