Франція вимагає прискорити інтеграцію України до НАТО та ЄС
Франція вимагає прискорити інтеграцію України до НАТО та ЄС

Франція вимагає прискорити інтеграцію України до НАТО та ЄС

Депутат Національних зборів Франції від пропрезидентської партії П'єр Персон вважає, що просто моральної підтримки України у протистоянні російській агресії недостатньо, необхідно пришвидшити процес інтеграції України до НАТО та до ЄС. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter після того, як у складі делегації французьких парламентарів відвідав КПВВ "Гнутове" та прифронтове Широкине.

Він зазначив, що європейці майже нічого не знають про те, що за 3 тис. км від Парижа, на кордоні Європи, український народ бореться за свій суверенітет у цьому затяжному конфлікті, який вже спричинив і продовжує спричиняти тисячі смертей та мільйони переміщених осіб.

"На відміну від того, що каже російська пропаганда, ці бої аж ніяк не є громадянською війною. Це війна нав'язана країні, до якої вторгся її сусід, коли вона була політично ослаблена, коли українці так мріяли повернути свою справжню незалежність", – написав Персон.

Аби пояснити європейцям, що відбувається на сході України, він провів паралель з Францією: "Це наче уявити собі, що поки Франція дає раду внутрішнім соціальним протестам, сусідня країна анексує Лазурове узбережжя і направляє найманців для дестабілізації всієї Східної Франції, створивши лінію фронту від Арденів до Савойї", – зазначив французький депутат.

Він також привернув увагу до того, що в окупованих районах процвітає шантаж: щоб не втратити або повернути собі право власності на свій будинок, потрібно отримати російське громадянство.

"Я хотів ще раз підтвердити французьку підтримку українцям. Однак просто моральної підтримки недостатньо. Ми не можемо продовжувати закривати очі. Ми повинні пришвидшити процес інтеграції України до НАТО та до Європейського Союзу", – заявив Персон.

Французький депутат зауважив, що, незважаючи на ці зусилля, Європейський Союз, по суті, часто залишається "сліпим і мовчазним щодо цієї війни, яка причаїлася біля його воріт", у той час як Росія не шкодує зусиль та підтримки своїх пропагандистських впливів.

Теги по теме
Украина Евросоюз НАТО Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом