"Опинилася не з тією людиною": батько Софії Сапеги попросив Лукашенка про помилування для доньки – відео
"Опинилася не з тією людиною": батько Софії Сапеги попросив Лукашенка про помилування для доньки – відео

"Опинилася не з тією людиною": батько Софії Сапеги попросив Лукашенка про помилування для доньки – відео

Батько Софії Сапеги, яку затримали разом із білоруським опозиційним блогером Романом Протасевичем після примусової посадки літака Ryanair у Мінську, звернувся до Олександра Лукашенка з проханням помилувати дочку. У відеозверненні, опублікованому інформагентством PrimaMedia, Андрій Сапега каже, що "будь-яка розсудлива людина розуміє, що вона опинилася не в тому місці, не з тією людиною".

"Під час протестів у Мінську вона була в Литві, і, якщо щось вона і робила в той період, коли була знайома з Протасевичем, – це точно історія любові, а не переконань", – сказав чоловік.

Він заявив, що "готовий привести всі необхідні гарантії" того, що Софія Сапега "вже не буде притягнута до протиправних дій".

Також Андрій Сапега попросив губернатора Приморського краю сприяти в організації особистої зустрічі з Лукашенком, який незабаром відвідає регіон з візитом.

"Можливо мені вдасться переконати його помилувати мою дочку, не ламайте їй долю, вона просто маленька дівчинка, яка тільки починає жити", – додав він.

Нагадаємо, 23 травня в Мінську провели спецоперацію із примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair. З борту зняли й затримали білоруського опозиційного блогера Романа Протасевича та його подругу Софію Сапегу. Світова спільнота, ЄС та НАТО назвали такі дії державним тероризмом і вимагають від Лукашенка звільнити політв'язня. У зв'язку з інцидентом Україна припинила пряме авіаційне сполучення з Республікою Білорусь.

Журналіста звинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу: організація масових заворушень (стаття 293 КК), організація грубого порушення громадського порядку (стаття 342 КК) і розпалювання ворожнечі (частина 3 статті 130 КК). Максимальні терміни за цими статтями – 15 років позбавлення волі, 3 роки і 12 років відповідно.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом