Інтеграція України в НАТО: у президента назвали вимоги
Інтеграція України в НАТО: у президента назвали вимоги

Інтеграція України в НАТО: у президента назвали вимоги

В п'ятницю ввечері, 18 червня, під час соціально-політичного ток-шоу на телеканалі "НТН" "МИР чи ВІЙНА" заступник керівника Офісу Президента України  Ігор Жовква назвав вимоги для того, щоб отримати ПДЧ ("План дій щодо членства") та згодом інтеграцію в НАТО. 

По-перше, робити різницю між фактом членства і "Планом дій щодо членства", як програму дій, яка веде Україну до членства в НАТО.

"ПДЧ складається з річних національних програм, які насправді на сьогодні Україна виконує. Ми вже не один рік щорічно затверджуємо річні національні програми, які розробляється спільно з НАТО. В них зазначається, які реформи Україна має здійснити для того, щоб отримати спочатку ПДЧ, як необхідну передумову зараз для членства. Тому, фактично, ми вже працюємо по формату ПДЧ", - сказав він.

Також він розповів, що питання ПДЧ для України не знято на найближчі роки. 

У наступному році буде наступний саміт НАТО, який, за нашою інформацією, відбудеться за участі держав-партнерів НАТО, зокрема України. Ми будемо готуватися до цього саміту. Давайте не жити дедлайнами. Життя після червня у сфері євроатлантичної інтеграції для України не закінчилось, так само як і для наших партнерів. Ми будемо продовжувати працювати з кожним з партнерів, з членів НАТО. Будемо продовжувати цю роботу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал  та дізнавайтесь про всі новини в Україні першими.  

Теги по теме
Украина НАТО Новости политики МВФ Власть
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны