Народні інструменти, колискова та дует із "ДахаБраха": Onuka презентувалa альбом Kolir
Народні інструменти, колискова та дует із "ДахаБраха": Onuka презентувалa альбом Kolir

Народні інструменти, колискова та дует із "ДахаБраха": Onuka презентувалa альбом Kolir

18 червня 2021 гурт Onuka випустив третій повноформатний альбом  Kolir. До альбому увійшли десять треків, більша частина з яких була створена у 2020-2021 роках, під час пандемії.

Виконавці вважають Kolir новим етапом в дискографії бенду, адже його створення багато в чому навіяне подіями з особистого життя лідерки гурту Нати Жижченко та її чоловіка Євгена Філатова, саунд-продюсера Onuka, які 2020 році уперше стали батьками.

"У музичному сенсі цей альбом  симбіоз між першою, класичною платівкою Onuka і більш електронним релізом Vidlik. Мені здається, цей альбом дійсно здобув колір. Він звучить так, як я "звучу" й відчуваю себе зараз: іноді буваю жорсткою, бойовою, а іноді  ніжною мамою, яка співає колискову. У новому альбомі немає треків ні про пандемію, ні про війну, ні про екологію  про це ми вже багато сказали своєю музикою. Локдаун дав можливість більше зосередитися на своєму внутрішньому світі й писати про особисте",  розповідає про створення альбому Ната Жижченко.

Великою подією стала колаборація двох головних етно-груп України  до альбому Kolir увійшла пісня Uyavy, записана в дуеті із гуртом "ДахаБраха".

Ще однією особливістю стала композиція Son, написана двадцять років тому братом Нати, музикантом Олександром Жижченко. Onuka записали її в супроводі народних інструментів, які надали ліричному треку масштабного і разом з тим тонкого звучання.

Родзинкою альбому став сингл під особистою назвою "23.42"  це сучасна реінтерпретація традиційної української колискової "Ой ходить сон коло вікон". Ната Жижченко зазначає, що це її улюблена колискова: "Нещодавно я записала її в електронній лоу-фай-версії. Як акомпанемент там звучить мій улюблений старенький омнікорд. Ми подумали, що буде логічним закрити цей альбом саме колисковою, яка фактично стала саундтреком мого року. Для мене це символічно".

На обкладинці альбому Kolir Ната зображена у прикрасах від лондонського дизайнера з Лондона Гі Бултовські, який створює свої оригінальні вироби з переробленого пластику. Зокрема, намиста артистки виготовлені з розплавленого одноразового посуду. Для Onuka це можливість вкотре нагадати про необхідність усвідомленого ставлення до навколишнього світу.

Альбом Kolir доступний для прослуховування на всіх музичних платформах.

 

Дивіться також:

Сопілка, веснянки та електроніка: Onuka і DakhaBrakha випустили спільний трек.

Плейлист Ксенії Палфі: Електронна музика для денної вечірки в саду PM.


 

ONUKA
Ната Жижченко
українська музика
Источник материала
Поделиться сюжетом