Восени в Хмельницьку відбудеться новий кінофестиваль. Громадськість запрошують долучитись до створення назви
Восени в Хмельницьку відбудеться новий кінофестиваль. Громадськість запрошують долучитись до створення назви

Восени в Хмельницьку відбудеться новий кінофестиваль. Громадськість запрошують долучитись до створення назви

Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно. Хмельницька обласна кінокомісія має намір популяризувати регіон через кіно. Звідси з’явилась ідея запустити кінофестиваль, який має відбутися в Хмельницькому уже цієї осені.

Також голова Держкіно Марина Кудерчук разом із представниками Ради з державної підтримки кінематографії, продюсерами та кіновиробниками на запрошення голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія та нещодавно створеної Хмельницької обласної кінокомісії провела ознайомчий кінотур Хмельниччиною.

Під час поїздки  представники кіногалузі відвідали Кам’янець-Подільський, Бакоту, Меджибіж, Маліївці, Самчики – локаціями, можуть зацікавити українських та іноземних кіновиробників.

«Ваш регіон наразі серед лідерів за кількістю фестивалів кінематографічного спрямування. Ми від Держкіно і Ради з державної підтримки кінематографії інформаційно та фінансово будемо підтримувати такі ініціативи. Сподіваємося, інші області братимуть приклад з Хмельниччини та розвиватимуть свої локації через кіно», – сказала Кудерчук.

Символом фестивалю має стати емблема із зображенням хлопчика – символ перших кроків нового проєкту. А от з назвою організатори поки не визначилися. У зв’язку з цим голова кінокомісії Костянтин Дєтковський запросив громадськість долучитися до цього процесу та пропонувати свої ідеї.

Нагадаємо, що рік тому запустився «Клуб УП» – це спільнота, що об’єднує читачів, небайдужих до цінностей незалежної журналістики. Сьогодні кількість учасників клубу налічує вже 3000 людей з 23 країн світу. Метою проєкту є довести, що журналістика – спільна справа авторів та читачів.

А до 5 липня триває прийом заявок на Україно-французький освітній кінопроєкт «Голоси регіонів України» для документалістів, режисерів, журналістів.

Теги по теме
Новости Кино украинское кино Производство кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом