США готують нові санкції проти Росії
США готують нові санкції проти Росії

США готують нові санкції проти Росії

Опозиціонера затримали та заарештували відразу після повернення в Росію з Німеччини / фото REUTERS

Адміністрація Байдена готується ввести додаткові санкції щодо Росії через отруєння ув'язненого опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив радник з національної безпеки Джейк Салліван, пише CNN.

"Ми готуємо ще один пакет санкцій. Ми весь цей час показували, що будемо реагувати, будь то Solar Wind, втручання у вибори, або Навальний, коли мова йде про реагування на шкідливу діяльність Росії", - заявив Салліван.

За його словами, санкції будуть введені, як тільки США зможуть "переконатися, що вони спрямовані на правильні цілі".

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Росії загрожують "руйнівні наслідки", якщо Олексій Навальний помре в колонії.

Висновок Олексія Навального

Олексій Навальний відбуває покарання у виправній колонії №2 в місті Покров Володимирської області РФ у справі "Ів Роше".

Опозиціонера затримали і заарештували 17 січня відразу після повернення в Росію з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння.

2 лютого суд у Москві замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальне позбавлення волі в колонії загального режиму нібито за порушення умов випробувального терміну. З урахуванням перебування під домашнім арештом і в СІЗО Навальний повинен перебувати в колонії більше 2 років.

2 березня США ввели санкції проти 8 посадових осіб і трьох російських установ у зв'язку з отруєнням і ув'язненням Навального. Також з цієї причини подібні санкції ввели Канада і ЄС.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Людмила Жерновська

Теги по теме
Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом