Фільм “Лукашенко.Золоте дно” визнаний у Білорусі екстремістським
Фільм “Лукашенко.Золоте дно” визнаний у Білорусі екстремістським

Фільм “Лукашенко.Золоте дно” визнаний у Білорусі екстремістським

КИЇВ. 22 червня. УНН. Youtube-відеоролик блогера Степана Путіло з назвою “Лукашенко.Золоте дно” внесений до Республіканського списку екстремістських матеріалів. Про це повідомляють у Міністерстві інформації Республіки Білорусь, пише УНН.

Деталі

Таке рішення 10 червня прийняв суд Центрального району. Фільм вийшов на YouTube 8 березня. За цей час він набрав 6,5 млн переглядів. 

У фільмі “Лукашенко.Золоте дно” перераховуються 18 об’єктів нерухомості, якими, за твердженням авторів, користується білоруський правитель. Серед них перераховуються резиденції Палац незалежності в Мінську, база відпочинку “Крупенін” у Вітебській області і хутір “Вискули” у Брестській області. Як стверджує джерело Nexta, на утримання державних резиденцій, які, на думку репортерів, Лукашенко по суті приватизував, щомісяця йдуть “десятки мільйонів доларів”.

За версією авторів розслідування, у Лукашенка також є колекція автомобілів преміум-класу, загальна вартість якої оцінюється в чотири мільйони євро. Ця сума, як вважають журналісти, не включає вартості обслуговування машин.

Олександр Лукашенко спростував інформацію про своє багатство.Крім ролика Путіло, в список матеріалів, що визнано екстремістськими, додано і регіональні чати і телеграм-канали.

Нагадаємо

Матеріали та пости у соцмережах білоруського видання Tut.by МВС країни просить визнати екстремістськими.

Теги по теме
Беларусь Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом