5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Лівобережну Україну накрила пилова буря: зачепило навіть Київ
Лівобережну Україну накрила пилова буря: зачепило навіть Київ

Лівобережну Україну накрила пилова буря: зачепило навіть Київ

Сьогодні, 22 червня, частина українських територій накрило піщаною бурею. Зокрема мова йде про Лівобережної частини країни.

Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook метеоролог Валерій латуха.

У своїй публікації він виклав фотографії з аналізом поточної ситуації з метеорологічного супутника Terra. Він обладнаний приладом під назвою MODIS, який стежить за станом оптичної прозорості атмосфери землі.

За словами Латухіна, піски принесені вітром з Астрахані і її околиць. Ця область Російської Федерації відома своїми напівпустельними територіями, які часто стають джерелом піску і пилу в атмосфері. Саме тому, конкретно в цьому випадку, дане природне явище ще відоме під назвою "Астраханський суховій".

На знімках з космосу видно, що частина бурі зачепила навіть Київ

У коментарях до публікації метеоролога люди вже підтвердили цю інформацію. Деякі з них при цьому скаржаться на зміг і на те, що пісок і пил потрапляють в очі і на зуби.

"У Києві на Оболоні вже нічого не видно майже.

Як дуже сильний туман і душно, жах!";

"А я то думаю, в Житомирській області все сіре";

"Тепер зрозуміло, що це за серпанок", - написали кияни в коментарях.

Також наголошується, що через "Астроханское суховію" в столиці України відчутно погіршилася видимість. Наприклад, з правого берега Дніпра не видно лівий і навпаки.

Поточна ситуація в повітрі Києва

При цьому, через стійкої літньої спеки і високої вологості повітря після недавніх дощів, така пил може триматися в атмосфері досить таки довго. Для організму вона досить шкідлива, що є зайвим приводом для того, щоб надіти маску.

Нагадаємо, що Україна може вийти в 1/8 фіналу Євро: чотири сценарії для нашої перемоги

Також раніше ми повідомляли про те, як ведмідь-людоїд переслідував недосвідчених туристів: 16-річного хлопчика з'їли заживо.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом