Футбольні фанати жорстко помстилися Шевченку після розгрому збірної Росії 1:4
Футбольні фанати жорстко помстилися Шевченку після розгрому збірної Росії 1:4

Футбольні фанати жорстко помстилися Шевченку після розгрому збірної Росії 1:4

У столиці Данії Копенгагені невідомі вандали осквернили пам'ятник одному з найвеличніших українських поетів – Тарасу Шевченко.   

Про це повідомив Telegram-канал "Украина в шоке".

Повідомляється, що інцидент стався напередодні провального для збірної РФ матчу з Данією, який закінчився з рахунком 4: 1 на користь Данії.

За попередніми даними, в ніч на 21 червня невідомі підібралися до погруддя Кобзаря і розфарбували його в кольори національного прапора Російської Федерації. Крім триколора на бюсті, вандали розписали постамент скульптури різної нецензурною лайкою з політичним підтекстом.

"Fuck NATO", "Rus-Land", "No Nazis", - написали вандали на постаменті пам'ятника.

Фотографія з місця події

Помимо этого на памятнике присутствовали надписи типа "Крым наш" и тому подобное, что очень хорошо и прямо характеризирует позицию России.   

На цей інцидент вже відреагували в посольстві України

В українському посольстві в Данії вже встигли відреагувати на цей інцидент і засудити його. За словами представників України, ця витівка в черговий раз наочно показує відношення Росії і росіян до всього українського.

"Великий Кобзар був розфарбований в російський триколор, а на постаменті скульптури можна було побачити вже давно відомі елементи російської пропаганди ", - розповіли в українському посольстві.

Разом з цим українська амбасада звернулася до місцевих правоохоронних органів Копенгагена з проханням детально розслідувати цей інцидент і, по можливості, справедливо покарати винних.

Раніше ми також повідомляли про те, в якому стані Крістіан Еріксен, який знепритомнів під час матчу Данія - Фінляндія.

Нагадаємо, що українській мові вимагають дати статус другої державної в Російській Федерації.

Чтобы не пропустить самые интересные новости - читайте нас в Telegram и Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом