Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Білорусі
Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Білорусі

Велика Британія та Канада запровадили санкції проти Білорусі

Уряди Великої Британії та Канади запровадили санкції проти Білорусі через посилення репресій та затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Як повідомляє Радіо Свобода, Велика Британія наклала санкції на 11 фізичних осіб і на дві юридичні особи. Санкції введені проти міністра оборони Віктора Хреніна, командувача ВПС Білорусі Ігоря Голуба, голови Мінтрансу Олексія Авраменка, директора департаменту авіації Мінтрансу Артема Сикорського, а також Марата Маркова – директора державного каналу «ОНТ», в етері якого показали інтерв'ю з Романом Протасевичем.

Також санкції запроваджені проти компаній «Белаэранавігацыя» і BNK (UK).

«Сполучене Королівство та наші партнери сьогодні ввели санкції проти тих, хто відповідає за подальші репресії щодо демократії та прав людини в Білорусі. Режим Лукашенка поставив під загрозу життя пасажирів та екіпажу авіакомпанії через ганебне викрадення Романа Протасевича. Ми будемо притягувати до відповідальності режим в координації з нашими союзниками, в тому числі, шляхом подальшої заборони в'їзду, заморожування активів та закриття потоків доходів від експорту нафти», – зазначив очільник МЗС Великої Британії Домінік Рааб.

Санкції Канади запроваджені проти 17 фізичних і 5 юридичних осіб, у списку також фігурують очільник Міноборони Віктор Хренін, командувач ВПС Білорусі Ігорь Голуб, директор департаменту авіації Мінтрансу Артем Сикорський, генеральний прокурор Андрій Швед та наближені до Олександра Лукашенка бізнесмени.

Також Канада запроваджує санкції проти таких п’яти компаній: «Белаэранавігацыя», БЕЛАЗ, Bremino Group, «Новая Нафтавая Кампанія» і МАЗ.

«Затримання Протасевича і Сапеги – це напад на всіх, хто вірить у свободу слова. Канада та її партнери продовжуватимуть тиснути на білоруський режим за порушення прав людини. Канада продовжує закликати до неупередженого розслідування всіх заяв про катування та жорстоке поводження в Білорусі», – заявив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

21 червня про запровадження санкцій проти Білорусі оголосили Євросоюз та США. 

Зокрема, санкції ЄС запроваджені проти 78 фізичних і восьми юридичних осіб із Білорусі, в тому числі, проти членів родини Олександра Лукашенка та причетних до затримання Романа Протасевича.

США запровадили санкції проти 16 осіб та п'яти суб'єктів господарювання Білорусі, зокрема, проти КДБ Білорусі, ізолятору на Окрестіна у Мінську, низки чиновників ЦВК, а також проти прессекретаря самопроголошеного президента Лукашенка Наталії Ейсмонт.

Фото: carolineCCB/Flickr

Теги по теме
США Беларусь Новости санкции Александр Лукашенко Канада Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом