Концепцію сучасної шкільної кухні презентували під час другого дня форуму Україна 30. Здорова Україна.
Шеф-кухар Євген Клопотенко назвав страви, які пропонують готувати у школах, аби зробити раціон дітей смачнішим та кориснішим.
– Салат з морквою та яблуками, салат з капустою, суп мінестроне, рибні котлети, плов, українська вертута, кускус з овочами, – розповів Євген Клопотенко.
Водночас співзасновник ГО Національна асоціація громадського харчування Орест Степаняк озвучив вимогу, яка обов’язково має виконуватися, щоб страви були максимально корисними.
– Маємо вчитися готувати за урок і віддавати за перерву, щоб їжа була максимально свіжою, – пояснює Орест Степаняк.
Теги по теме
Школа