Новий скандал на Євро-2020: румунська поліція не вважає Крим українським
Новий скандал на Євро-2020: румунська поліція не вважає Крим українським

Новий скандал на Євро-2020: румунська поліція не вважає Крим українським

На стадіоні в Бухаресті українських уболівальників з банером, на якому зображенням український Крим, не пустили на трибуни.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив правозахисник Дмитро Сергійович.

Суть конфлікту

За його словами, в неприємну історію потрапили його близькі друзі. Компанія приїхала в Бухарест, щоб підтримати національну збірну України на матчі проти Австрії, проте поліцейські не пропустили уболівальників через банер, на якому зображений Крим як частина України.

Автор публікації зазначає, що УЄФА не робило ніяких офіційних заяв з цього питання, тому дії румунських правоохоронців не можуть бути підкріплені чинними на Євро-2020 правилами.

Дмитро зазначає, що поліцейські спочатку зробили фото банера з написом "Crimea is Ukraine", після чого заборонили уболівальникам заходити на територію стадіону, зазначивши, що таким чином українці можуть спровокувати конфлікти на тлі політичний процесів у світі.

Реакція МЗС України

Правоохоронці запропонували залишити банер в камері для зберігання і тільки після цього пропустили українців на стадіон.

Обурені громадяни написали про інцидент на своїх сторінках в соцмережах, а також звернулися до Міністерства закордонних справ України, вимагаючи від відомства отримати пояснення і вибачення від румунської сторони.

На публікації вже відреагував представник МЗС України Олег Ніколенко. Міністр запевнив суспільство, що МЗС вже відправило офіційний запит на пояснення ситуації з боку Румунії.

Українські вболівальники в Бухаресті

Зараз українське посольство з'ясовує всі обставини інциденту і зв'язується з румунською стороною. Олег Ніколенко заявив, що зараз Україна чекає офіційний коментар Міністерства закордонних справ Румунії, після чого можна буде планувати подальші дії.

Раніше портал MY.UA повідомляли про Євро 2020: в якому стані Крістіан Еріксен, який знепритомнів під час матчу Данія - Фінляндія.

Також ми писали, що з'явився остаточний варіант плейлиста збірної України з футболу на Євро 2020.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом