Кіркорова внесли до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України
Кіркорова внесли до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України

Кіркорова внесли до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України

Міністерство культури та інформаційної політики України 23 червня повідомило, що за поданням Служби безпеки України включило російського співака й продюсера Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

«11 червня 2021 року до Міністерства культури та інформаційної політики надійшов лист Служби безпеки України щодо включення до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, Кіркорова Філіпа Бедросовича. Відповідним наказом МКІП від 22 червня 2021 Кіркорова Філіпа Бедросовича було включено до переліку», – пояснили у відомстві.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики внесло сімох російських артистів до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. До переліку увійшли російські актори Євгенія Лапова та Роман Курцин. Вони зіграли головні ролі у фільмі «Крим», який знімали на окупованому півострові з ініціативи Міністерства оборони РФ. А також учасники музичного колективу «Хор Турецького»: Олексій Алєксандров, Павло Бердніков, Олег Бляхорчук, Костянтин Кабанов та Михайло Кузнєцов. Музиканти виступали на території тимчасово окупованого Криму.

26 травня Кабінет Міністрів України схвалив введення санкцій проти 11 російських діячів культури та мистецтва, які проводили концерти, спектаклі та інші заходи в окупованому Криму, а також порушили порядок в’їзду/виїзду на територію півострова. 

28 травня Мінкультури внесло ще сім російських артистів до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України. До списку потрапили: актриса Віра Алентова, актор Євген Алєксандров, композитор та піаніст Ігор Бриль, президент Фонду сприяння розвитку науки, культури і кіно «Одиссей, засновник кінокомпанії «Таврида Фільм» Одіссей Піпія, оператор Фонду Денис Каганець, джазмен Яків Окунь та співачка Ельвіра Тугушева (псевдоніма Elvira T).

Фото: Філіп Кіркоров / Facebook 

Теги по теме
СБУ Новости
Источник материала
Поделиться сюжетом