Творець першого в світі антивіруса McAfee наклав на себе руки у в'язниці
Творець першого в світі антивіруса McAfee наклав на себе руки у в'язниці

Творець першого в світі антивіруса McAfee наклав на себе руки у в'язниці

В одній з камер в Барселонській в'язниці знайдений мертвим 75-річний Джон Макафі, який розробив знаменитий антивірус McAfee. Днями його мали екстрадувати на територію Сполучених Штатів Америки. МакАфі вважав, що його переслідують з політичних підстав.

Про це повідомили іспанські видання El País і elDiario. При цьому вони послалися на офіційні заяви місцевої влади, в яких вказано, що ув'язнений наклав на себе руки.

Можлива причина самогубства Макафі

Буквально за кілька годин до цього іспанський суд схвалив екстрадицію Макафі на територію США. Раніше він відгукувався про американські місця позбавлення волі, м'яко кажучи, не втішно. При цьому про іспанські в'язниці він стверджував прямо протилежне, порівнюючи їх з готелем Hilton.

Враховуючи те, що в США йому загрожувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 30 років, цілком можливо, що саме це і послужило причиною для його самогубства.  

Джон Макафі

У чому звинувачували Макафі

Джон Макафі був затриманий в середині осені минулого року. Його звинувачували в тому, що він ухилявся від сплати податків і відмовлявся надати податкові декларації з 2014 по 2018 рік.

Позиція Міністерства юстиції США полягає в тому, що Макафі нібито приховував доходи від криптовалют, виступів, консультацій, а також продажу прав на створення документального фільму.

Джон Макафі

Крім цього Макафі не відзвітував на рахунок інших активів, включаючи його яхту. Сам Макафі був переконаний, що його переслідування з боку американського правосуддя є політично мотивованими.

Для довідки

У 1987 році Джон Макафі заснував компанію, що виробляє антивірусне програмне забезпечення. У 2010 році акції компанії викупила за 7,7 мільярдів доларів корпорація Intel. Після цього вона стала підрозділом Intel.

З 2014 року в Intel почали повідомляти про плани перейменувати підрозділ в Intel Security через те, що стара назва тісно пов'язана з, на той момент вже підозрюваним, Джоном Макафі.

Проте вже в 2016 році контрольний пакет акцій (51%) був проданий компанією Intel інвестиційному фонду TPG.

Раніше ми також повідомляли про те, що помер легенда київського " Динамо".

Нагадаємо, що днями водій пікапа протаранив глядачів ЛГБТ-параду, є загиблі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом