Відхилення від курсу: у МЗС України відреагували на можливе запрошення Путіна на саміт ЄС
Відхилення від курсу: у МЗС України відреагували на можливе запрошення Путіна на саміт ЄС

Відхилення від курсу: у МЗС України відреагували на можливе запрошення Путіна на саміт ЄС

Запросити Володимира Путіна на саміт лідерів ЄС запропонувала канцлерка Анґела Меркель. Цю ідею підтримав і президент Франції Еммануель Макрон - повідомляє Reuters.

Зустріч глав Євросоюзу в Брюсселі почнеться сьогодні й триватиме два дні. Втім, невідомо, чи хотіли покликати на цей саміт президента Росії або ж організувати окремий. Таку ідею Меркель і Макрон висунули після зустрічі Джо Байдена та Володимира Путіна в Женеві 16-го червня.

За даними ЗМІ, лідери Німеччини та Франції хочуть спробувати поліпшити відносини з РФ. А рандеву Байдена і Путіна, на думку Берліна, продемонструвало, як можна змінити підхід до Москви.

На таку пропозицію вже відреагував глава українського МЗС Дмитро Кулеба. Нагадав: Євросоюз призупинив саміти з Москвою 2014-го на тлі російської агресії проти України. За цей час Федерація не змінила свою поведінку й не виконала Мінські домовленості, тож відновлення діалогу - небезпечний крок, який підірве санкційну політику Євросоюзу.

"Призупинення діалогу між ЄС та Росією на найвищому рівні - частина санкційної політики Євросоюзу проти Федерації. Спроби відновити саміт з РФ без будь-якого прогресу з російської сторони буде небезпечним відхиленням від цього курсу. Це лише знівелює принцип невизнання ЄС, підірве ефективність санкційного режиму та, що найгірше, позбавить Росію мотивації виконувати Мінські угоди. Ми переконані, що відновлення такого саміту – безпідставне", – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Кулеба пояснив, чому цьогорічна декларація НАТО "дуже добра" для України.

Теги по теме
Владимир Путин Евросоюз Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом