Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії
Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії

КИЇВ. 25 червня. УНН. Лідери країн Європейського союзу продовжили економічні санкції проти Росії, вперше введені в 2014 році через незаконну окупацію Криму Росією і дестабілізації на Донбасі. Про це повідомляє голова Євроради Шарль Мішель в Twitter, передає УНН.

Цитата:

"Ми продовжили наші економічні санкції проти Росії: Москва повинна внести свій внесок і забезпечити повне виконання Мінських угод", - заявив Мішель.

Деталі

У заяві йдеться, що ЄС буде дотримуватися єдиного і стратегічного підходу до Росії, заснованого на 5 керівних принципах. Він також зазначив, що ЄС буде вивчати формати і умови діалогу з Росією.

Нагадаємо

Економічні санкції стосовно Росії Євросоюз вводить кожні півроку через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод Росією.

Так, перші санкції ЄС були введені в 2014 році. Причиною таких заходів стала окупація Росією Криму, і дестабілізуючих дій на сході України.

Останній раз санкції проти Росії продовжили 17 грудня 2020 року.

Додамо

Лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі заявили про те, що будуть відповідати на агресивні дії Росії та повинні готуватися до подальшого зниження відносин.

Теги по теме
Россия Евросоюз санкции
Источник материала
loader
loader