"Допоможи мені, мамо!": перші слова немовляти шокували батьків
"Допоможи мені, мамо!": перші слова немовляти шокували батьків

"Допоможи мені, мамо!": перші слова немовляти шокували батьків

Дитина не змогла видати звичні "мама" і "тато", проте висловила прохання про допомогу.

Відповідне відео опублікувала мама дівчинки в TikTok. Жінка зареєстрована в соціальній мережі під ніком shawnaannie.

Що вдалося зняти

Грудна дочка дівчини видавала невиразні звуки, які мама вирішила зняти на смартфон. У якийсь момент лепетання малятка припиняється і дівчинка чітко вимовляє фразу "Help me mamma!" ( що в перекладі на українську означає "Допоможи мені, мамо!»).

Жінка не повірила своїм вухам, проте пізніше переглянула відео. Всі наступні рази на записі чітко чутно прохання немовляти про допомогу.

Тоді мама вирішила поділитися знятим відео в TikTok. Вже через кілька годин сотні користувачів також підтвердили, що чують саме ці слова.

Немовля, який попросив про допомогу, скріншот з відео

Станом на 10: 00 25 червня ролик переглянули понад мільйон людей. Багато коментаторів жартували над першими словами малятка і розчулювалися побаченому.

Як допомогти дитині почати говорити

Всі діти починають вимовляти перші слова у віці близько року. Фахівці відзначають, що спочатку дітям вдається повторювати короткі склади за типом "агу", "мяу", пізніше – короткі слова, такі як "мама", "тато" і "дай".

Щоб допомогти дитині нормально опановувати навик мови, постарайтеся частіше розмовляти з нею – розповідайте про свої плани і майбутні справи, коментуйте свої дії. Жива мова дорослих активізує психічні процеси немовляти, чого не вдасться добитися за допомоги аудіозаписів і програм по телевізору.

Крім того, логопеди радять приділити увагу розвитку дрібної моторики рук малюка. Батькам радять робити масаж долоньок дитини, малювати пальцями, перебирати дрібні предмети.

У більш дорослому віці відмінно сприяють оволодінню мови артикуляційні вправи: читайте дитині віршики, які потрібно закінчити в "в риму", просіть описувати картинки, тренуйте правильну вимову важких для дитини звуків.

У разі, якщо батьки помітили, що мова дитини не відповідає віковим нормам, необхідно звернутися за консультацією до фахівців.

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що немовля стало відомим музикантом ще в утробі матері: дебютний трек вже стає популярним.

Також ми писали, що у Віктора Павлика та Катерини Репяхової народився син: четверта дитина від четвертої дружини.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом