Папа римський в Україні: віруючі звідусіль з'їжджаються, щоб побачити його святість
Папа римський в Україні: віруючі звідусіль з'їжджаються, щоб побачити його святість

Папа римський в Україні: віруючі звідусіль з'їжджаються, щоб побачити його святість

26 червня у Львові, на честь 20-річчя з дня візиту, відбулася урочиста церемонія освячення пам'ятника Папі Римському Івану Павлу ІІ.

Про це розповіла прес-служба Львівської міської ради.

Пам'ятник висвітлили з нагоди того, що 20 років тому понтифік відвідав Львів, що стало досить знаковою подією для всього духовенства України.

Івана Павла ІІ увічнили на вулиці Стрийській у парафії храму, названого на його честь. 

Пам'ятник Івану Павлу ІІ у Львові

Скульптуру освячували не тільки католики

Переважно, церемонію освячення проводили ієрархи Римо-Католицької церкви. Наприклад, в особі Митрополита і архієпископа Львівської РКЦ Мечислава Мокшицького, єпископа-емірита Одесько-Сімферопольської дієцезії Броніслава Бернацького, єпископа Кам'янець-Подільської дієцезії Леона Дубравського, а також єпископа-помічника Львівської Архідієцезії Римсько-католицької церкви Едварда кави.

Однак, крім католиків, до освячення пам'ятника великому римському понтифіку приєдналися і представники греко-католицької церкви і навіть ієрархи ПЦУ.

Пам'ятник благословляє все місто

На скульптурі Іван Павло ІІ повернутий обличчям до центру міста. За словами отця Григорія Драуса, він ніби благославляет весь Львів і всіх його жителів.

Пам'ятник Івану Павлу ІІ у Львові

На думку ієрарха, таким чином він (Іван Павло ІІ ред.) зможе продовжити свою священну місію разом з парафією, яка втілює її в реальність на честь великого понтифіка.

"Ми присвячуємо себе євангелізації, формуванню сімей, освіті дітей, катехизації дорослих та молоді, благодійності. У цьому пам'ятнику св. Папа Іван Павло II благословляє місто"- сказав батько Драус.

Також він подякував усім благодійникам, за рахунок яких була зведена ця скульптура, яка прослужить ще не одному поколінню.

Візит Папи до Львова був дуже значущою подією

За словами архієпископа Львівської Римо-Католицької церкви Мечислава Мокшицького, 20 років тому, коли Іван Павло ІІ відвідав Львів, відбулася дуже значуща подія не тільки для Західної столиці України, а й для всього духовенства країни в цілому. Відтепер, за словами Мокшицького, ця скульптура завжди буде лише підкреслювати його значимість.   

Мечислав Мокшицький виголошує урочисту промову

При цьому ієрарх РКЦ подякував Господу за те, що з його волі Римський понтифік знайшов час для візиту в Україну і відвідування Львівської єпархії.

"Дякую за те, що він молився з нашою Церквою тут, у Львові. Спасибі за всі слова, які він до нас сказав. Через заступництво св. Івана Павла II прагнемо випрошувати Боже благословення для нашої Батьківщини, для всіх людей нашої країни і для всіх віруючих, щоб ми відкрили свої серця на Божу благодать, росли у вірі і святості"—- сказав архієпископ Львівської РКЦ.

Раніше ми також повідомляли про те, що 27 травня свято День пам'яті ікон Божої Матері: що суворо заборонено православним.

Нагадаємо, що митрополит Онуфрій розповів, як потрібно молитися.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом