Корисний пристрій: що за "ліфчик" був під футболкою у Артема Довбика
Корисний пристрій: що за "ліфчик" був під футболкою у Артема Довбика

Корисний пристрій: що за "ліфчик" був під футболкою у Артема Довбика

Забивши вирішальний гол у ворота шведів на останніх хвилинах другого екстратайму, український футболіст на радощах вирішив оголити свій торс і здивував багатьох уболівальників. Після перегляду матчу Євро-2020 Україна-Швеція, багато хто задавався питанням, "а що ж це за ліфчик у Довбика під футболкою?". 

Артем Довбик святкує переможний гол

Природно, пізніше з'ясувалося, що ніякий це не "ліфчик", а спеціальний спортивний девайс, який не має з бюстгальтерами нічого спільного. Інформацію про цей корисний пристрій розповіло видання "BBC Україна".

Які завдання виконує цей девайс

Під футболкою Артема Довбика ховався пристрій під назвою Apex Athlete Series виробництва фірми STATSports. Воно забезпечене безліччю датчиків, включаючи GPS-трекер.

Завдяки такій системі спостереження, девайс може записувати багато корисної інформації про роботу того чи іншого спортсмена. 

Apex Athlete Series-це GPS-трекер від компанії STATSports

Наприклад: вимірювати, скільки, в цілому, Пробіг футболіст за матч, якою була максимальна швидкість, якою була дистанція спринтів, а також визначати, коли футболіст починав втомлюватися.

Також пристрій здатний створювати "теплову карту" футболіста на полі, на якій буде видно, в яких ділянках поля футболіст знаходився найчастіше.

Теплова карта футболіста

Вся ця інформація дуже допомагає тренерським штабам. За рахунок неї тренери краще аналізують дії гравців.

Коштує такий "GPS-лифчик" більше двохсот Євро.

Довбик отримав за це жовту картку

Як помітили всі вболівальники, які дивилися матч Україна-Швеція, за цю витівку Артему Довбику присудили жовту картку. А вся справа в тому, що з деяких пір знімати футболки під час матчу гравцям суворо заборонено.

Таке правило придумали в УЄФА через те, що в минулому таким способом футболісти часто привносили політику на футбольне поле. Одягали під форму Інші футболки з різними політичними написами та / або символікою тощо.

Наприклад в 1990-х роках югославські футболісти таким способом протестували проти війни в своїй країні.

Однак футбольні функціонери не вітають будь-яких політичних дій на футбольному полі, у зв'язку з чим знімати футболки вирішили суворо заборонити.

Нагадавши, Лариса Ніцой звинуватила в" зраді " Артема Довбика, який забив переможний гол на Євро-2020.

Також ми повідомляли, що Артем Бесєдін більше не зіграє на Євро-2020: суперник ледь не відірвав йому ногу.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом