Секс-скандал у Польщі: католицьких священиків підозрюють у 368 випадках педофілії
Секс-скандал у Польщі: католицьких священиків підозрюють у 368 випадках педофілії

Секс-скандал у Польщі: католицьких священиків підозрюють у 368 випадках педофілії

За період з 2018 по 2020 рік у Польщі було зафіксовано 368 випадків, коли священиків католицької церкви підозрювали у скоєнні злочинів, пов'язаних з педофілією. Зараз стало відомо про чергову хвилю звинувачень подібного роду на адресу католицьких священнослужителів Польщі.

Про це повідомив у понеділок, 28 червня, Адам Зак, який відповідає за захист дітей та молоді в структурі керівництва Польської католицької церкви, передає видання Deutsche Welle.

При цьому він зазначив, що приблизно половина ймовірних жертв сексуального насильства була, на момент скоєння злочину, у віці менше 15 років.  

Пам'ятник в одній з католицьких церков

Польська католицька церква визнає обґрунтованими не всі випадки

Повідомляється, що в ході розслідувань, проведених польським католицьким церковним керівництвом, вони визнали обґрунтованими приблизно 39% від усіх випадків зі звинуваченнями подібного роду.

Разом з тим, станом на сьогодні, розслідується ще половина подібних інцидентів, а також близько десяти відсотків з них вже були повністю відхилені і визнані абсолютно необґрунтованими.

Варто врахувати, що багато випадків, що знаходиться на розгляді, були зафіксовані ще кілька десятків років тому. Однак все ж багато з них відбулися останнім часом, що спрощує їх розслідування.

Також Зак підкреслив, що деякі з випадків сексуального насильства над дітьми з боку польських католицьких священиків можуть бути невідомі, так як діти бояться про це розповідати.

Епископи Польщі представили свою доповідь

У зв'язку з резонансом подібних звинувачень, коли мова йде про церковних службовців, конференція польських єпископів вперше представила свою власну доповідь про подібні сексуальні злочини. У цій доповіді польські єпископи перерахували близько чотирьох сотень сексуальних злочинів на неповнолітніми, які сталися за період з 1990 по 2018 рік.

Чотириденна кризова зустріч голів національних єпископських конференцій, присвячена проблемі сексуального насильства священиків, пройшла в лютому 2019 року у Ватикані. Папа Римський Франциск скликав на конгрес 114 глав конференцій. Загалом же до Ватикану прибули близько 190 представників Римо-Католицької церкви з усього світу.

Обговорення католицькою церквою проблеми педофілії

Минулого тижня Ватикан наклав санкції на двох польських єпископів за приховування фактів сексуального насильства над неповнолітніми.

Раніше ми також повідомляли про те, як у Польщі чоловік побив туриста до втрати свідомості за розмову на мові.

Нагадаємо, що стоматолог, яка била дітей у Рівному, стала ще популярнішою-черги на тижні вперед.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом