Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві
Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві

Ексрежисера «Навальний Live» затримали в аеропорту в Москві

Колишній режисер ютуб-каналу «Навальний Live» Олексій Яковлєв 30 червня повідомив DW, що його затримали, коли його рейс приземлився в московському аеропорту Шереметьєво.

Яковлєв розповів, що його затримали, коли він повертався з відпустки. Ексрежисер уточнив, що три дні тому йому подзвонили і викликали на допит 5 липня.

«Тому я здивований, що ось так зараз затримали. Трошки різко, несподівано. Нібито, я не з'являвся за викликом слідчого, хоча вони самі, як виявилося, надсилали мені повістки на квартиру, яку я вже продав», – зазначив він.

Олексій Яковлєв сказав, що йому невідома причина затримання. Водночас він припустив, що допит пов'язаний зі справою про нібито шахрайство щодо Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального.



За даними «Открытых медиа», Яковлєв є свідком у справі про шахрайство. Його забирали на допит до Слідчого комітету РФ.

Олексій Яковлєв звільнився з ютуб-каналу «Навальний Live» в січні 2020 року.

Нагадаємо, у  серпні 2020 року Навального отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок». Його відправили на лікування до Німеччини, він пробув у комі 18 днів.

Політик повернувся в Росію 17 січня 2021 року. Вже в аеропорту його затримали у справі «Ів Роше» і заарештували на 30 діб, тому що він не відзначався у слідчих, як того вимагає умовний термін, в той час як був на лікуванні в Німеччині.

2 лютого суд замінив Навальному умовний термін на реальний. З урахуванням домашнього арешту він має провести в колонії загального режиму 2 роки і 6,5 місяця. Навальний відбуває термін в Покрові Володимирської області РФ.

25 березня адвокат Навального розповіла, що у того погіршилося здоров'я – віднімається нога. До нього не допустили лікарів, яким він довіряє.

31 березня Олексій Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього перевіреного лікаря. Він скаржиться на болі в спині і нозі, оніміння частини ноги. 5 квітня Навальний повідомив, що у нього сильний кашель і висока температура 38,1, а трьох людей, з якими він контактував, госпіталізували з туберкульозом. Навального тимчасово перевели в медчастину. 23 квітня Олексій Навальний оголосив, що припиняє голодування.

Фото: Олексій Яковлєв / Facebook 

 

Теги по теме
Россия Новости Общество задержание Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом