Мартін Маржела, Тінторетто, Роман Балаян: Що подивитися в кінотеатрі в липні
Мартін Маржела, Тінторетто, Роман Балаян: Що подивитися в кінотеатрі в липні

Мартін Маржела, Тінторетто, Роман Балаян: Що подивитися в кінотеатрі в липні

Традиційно, у розпал літніх відпусток кінотеатри багаті на різноманітні прем'єри. Цьогоріч у липні на великі екрани виходять блокбастер, документальні стрічки про митців, шпигунський трилер та довгоочікувана прем'єра українського кіно.

Ми зібрали найцікавіші фільми, які варто подивитися в кінотеатрі в липні — 2021:

 

Мартін Маржела. Своїми словами

Реж. Райнер Гольцемер

Документальна стрічка про одного з найзагадковіших дизайнерів сучасності, розказана з перших вуст. Мартін Маржела волів залишатися в тіні  не фотографувався, не давав інтерв'ю, не виходив на фінальний уклін та не ставив своє ім'я на одязі. Анонімність Маржели означала просту ідею  те, що він робить, його продукт, його речі важливіші за персону.

Маржела випереджав свій час і вже у 1990-х влаштовував видовищні арт-перформанси: руйнував звичні пропорції, комбінував жанри, перешивав одяг із секонд-хенду та виводив на подіуми непрофесійних моделей.

Нещодавно ми публікували цитати документального фільму, озвучені самим модельєром.

 

Чорна вдова

Реж. Кейт Шортланд

Пригоди супергероїні Чорної вдови зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі продовжуються.  Це 24-тий фільм кінематографічного всесвіту Marvel і перший четвертої фази, заснований на однойменних коміксах. Стрічка представляє собою шпигунський екшн-трилер, у якому Наташі / Чорній вдові доведеться зустрітися віч-на-віч зі своїм минулим і згадати, що було у її житті до зустрічі з Месниками.

 

Школа хороших дружин

Реж. Мартен Прово

Французька комедія із Жульєт Бінош у головній ролі, прем'єра якої в Україні відбулася цього року в рамках "Французької весни".

У центрі сюжету  школа для домогосподарок мадам Полетти, яка вчить жінок бути вірними дружинами й берегинями сімейного затишку. Та напередодні травня 1968 року все йде шкереберть: її справа на межі банкрутства, а над Францією віє дух свободи, який ось-ось сколихне патріархальний світ.

У 2021 фільм отримав премію "Сезар" за Найкращий дизайн костюмів.

 

Меєр Ланскі

Реж. Ейтан Роквей

Історія легендарного гангстера Меєра Ланскі, який по всій країні приховував свої набуті злочинним шляхом мільйони і став мішенню для ЦРУ. Тоді головний герой наважується розповісти владі історію свого життя в ролі глави Національного злочинного синдикату.

 

Тінторетто і нова Венеція

Реж. Ермініо Перокко

Документальне кіно про Тінторетто  великого венеціанського художника 16 століття, чиї картини вражали і майже лякали сучасників. Сезанн порівнював значення живопису Тінторетто зі значенням Платона для філософії і Бетховена для музики.

Через незвичайну візіонерську силу та кінематографічність творів Тінторетто, сучасні мистецтвознавці порівнюють його роботи з фільмами Крістофера Нолана.Тепер у глядача є можливість розглядати картини митця на великому екрані та дізнатися, як він створював індивідуальний стиль в умовах свого часу, часто йдучи наперекір прийнятим канонам.

Ми є, ми поруч

Реж. Роман Балаян

Перший фільм Романа Балаяна ("Польоти уві сні та наяву") за останні дванадцять років, а також перша стрічка режисера українською мовою. Чорно-біла картина розповідає про хірурга, у якого під час операції вмирає пацієнт, та неочікувану зустріч із загадковою дівчиною. Це знайомство перевертає їхні життя та наповнює їх глибокими почуттями. Герої стають сенсом одне для одного та готові боротися за своє щастя.

У головних ролях: Катерина Молчанова та Ахтем Сеїтаблаєв.

 

Невдалий трах або шалене порно

Реж. Раду Жуде

Фільм-переможець Берлінале в 2021 році, прем'єра якого в Україні відбулася на 50-му кінофестивалі "Молодість".

Головна героїня  Емі, вчителька історії бухарестської школи. Коли її чоловік оприлюднює в інтернеті їх спільне відео сексуального характеру, вона опиняється у центрі великого скандалу, й усі спроби зупинити розповсюдження порноролика даремні.

Директриса школи скликає батьківські збори, щоб на них вирішити долю Емі  виганяти її з роботи чи залишити, забувши про це непорозуміння. Чи може Емі надалі працювати у школі та розповідати дітям про патріотизм і героїчні діяння румунського народу? Думки присутніх розійшлися.

Мартін Маржела, Тінторетто, Роман Балаян: Що подивитися в кінотеатрі в липні (фото 1)
Кадр з фільму "Невдалий трах або шалене порно", реж. Раду Жуде

 

Дивіться також:

Довженко-центр назвав 100 найкращих фільмів в історії українського кіно.

Первый взгляд: Ева Грин и Винсент Кассель в англо-французском сериале "Связь".

 

 

 

кіно
Теги по теме
Кино
Источник материала
loader
loader