У Херсоні затяжні зливи спричинили надзвичайну ситуацію
У Херсоні затяжні зливи спричинили надзвичайну ситуацію

У Херсоні затяжні зливи спричинили надзвичайну ситуацію

Не витримавши рясних опадів, вийшов з ладу каналізаційний колектор.

У четвер, 8 липня, у Херсоні міська комісія з питань ТЕБ та НС  оголосила надзвичайну ситуацію через руйнування великої ділянки каналізаційного колектора, який приймає стоки із мікрорайону, де проживає понад 70 тисяч жителів міста. Про це повідомляє місцеве видання “Новий день”.

Як повідомив журналістам заступник міського голови Херсона Володимир Пепель, заміни потребуватиме 37 метрів бетонної труби, склепіння якої провалилося. Виконувати аварійно-відновлювальні роботи буде міськводоканал, щоб не затягувати усунення аварії тендерною процедурою. 

Наразі близько 75 тисяч мешканців мікрорайону, який обслуговує цей колектор, мають можливість користуватися послугами водопостачання та водовідведення, але не виключено, що постачання води на час виконання робіт доведеться призупинити. 

"На час виконання робіт, за необхідності, обмежити водопостачання абонентів, що скидають стічні води в колектор. При необхідності припинення водопостачання вирішити питання підвезення питної води на території, де буде обмежене централізоване водопостачання", - йдеться у рішенні комісії про оголошення надзвичайної ситуації.

Фінансування робіт поки відбувається за рахунок власних коштів комунального підприємства, їхня остаточна вартість поки невідома. 

Нагадаємо, що раніше негода залишила без електроенергії93 населених пункти. Без світла залишилися люди у шести областях.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны