У США помер скандальний Роберт Дауні
У США помер скандальний Роберт Дауні

У США помер скандальний Роберт Дауні

Американський режисер, актор, продюсер і письменник помер на 86-му році життя. Дауні-старший був чоловіком письменниці і агіографа Розмарі Роджерс і батьком актора Роберта Дауні-молодшого.

Про це повідомляє видання NEW YORK DAILY NEWS.

Дауні-старший і кінематограф

Роберт Дауні-старший, культовий творець революційних класичних фільмів помер рано вранці в середу уві сні в своєму будинку в Нью-Йорку. Цю інформацію виданню підтвердила дружина зірки.

Дауні-старший відомий як режисер андеграундного кіно. Найвідоміші його фільми - "Патні Своуп" і "Палац Грісера".

Роберт, якому минулого місяця виповнилося 85 років, зіграв роль у фільмах "Ночі в стилі бугі", "Магнолія"і "Жити і померти в Лос-Анджелесі".

Відомо, що режисер боровся з хворобою Паркінсона - серйозним захворюванням нервової системи, в результаті якого уражаються нейронні клітини головного мозку. Хвороба супроводжується тремтінням рук і ніг, збідненням рухів, поступовим уповільненням розумових процесів і депресією.

Роберт Дауні-старший

"Буду сумувати вічно"

Робер Дауні-старший є батьком актора Роберта Дауні-молодшого, відомого за фільмами "Залізна людина", "Месники", "Шерлок Холмс", "Дивовижна подорож доктора Дуліттла" та ін.

Убитий горем Дауні-молодший після смерті батька опублікував у своєму Instagram фото Дауні-старшого, зазначивши, що"минулої ночі тато мирно помер уві сні після багатьох років страждань від хвороби Паркінсона... він був справжнім незалежним режисером, і весь час залишався напрочуд оптимістичним...".

Дауні-молодший додав, що його батько був щасливий у шлюбі з Розмарі Роджерс-Дауні "трохи більше двох тисяч років".

Прах режисера буде розвіяний сім'єю на Рокавей-Біч біля пабу Gildea, де він "розтратив свою молодість".

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що син легендарного Олександра Башлачова наклав на себе руки так само, як його батько.

Також ми писали, що помер режисер" Москва сльозам не вірить " Володимир Меньшов: він виступав проти України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом