Суд обрав запобіжний захід "Голосіївському стрільцеві"
Суд обрав запобіжний захід "Голосіївському стрільцеві"

Суд обрав запобіжний захід "Голосіївському стрільцеві"

Адвокати наполягали, що їхнього підзахисного не потрібно тримати за ґратами.

Запобіжний захід так званому "Голосіївському стрільцеві" обрав суд у Києві. Іван Мартинюк, якого підозрюють у замаху на вбивство кількох осіб, триматимуть за ґратами наступні два місяці без права внесення застави.

Про це повідомляє кореспондентка ТСНОлена Мацюцька.

Суд цілком задовольнив клопотання прокуратури, хоча адвокатка підозрюваного запевняла, що такого заходу її підзахисний не повинен отримати, адже немає жодних доказів, що він стріляв у поліцію умисне. «Оскільки відсутні будь-які докази, що в Мартинюка був намір щодо позбавлення життя правоохоронця. Жодного доказу», - зазначила адвокат підозрюваного Тетяна Охрімчук.

Сам підозрюваний, якого також доправили до зали суду, запевняв, що почав стріляти, коли з вхідних дверей почали зрізати петлі, він не знав, хто це робить, тож відкрив вогонь. Запевняє, що не знав про поліцію, хоча сам її і викликав до квартири, де все і сталося. 

Адвокати заявили, що будуть оскаржувати рішення

Нагадаємо, 7 липня близько 10 ранку на Голосіївському проспекті чоловік забарикадувався в одній з квартир. Він через зачинені двері кілька разів здійснив постріли. В результаті чого поліцейський отримав поранення руки. Крім того, постраждала ще одна людина — у неї медики діагностували поранення обличчя. 

На момент стрілянини разом із Мартинюком у квартирі перебувала цивільна дружина. Підозрюваний додав, що не міг відкрити правоохоронцям двері, оскільки був зламаний замок. Він не може зрозуміти, чому поліцейські брали участь у розпилюванні двері. Мартинюк також пояснив, що розлив бензин по квартирі, злякавшись погроз штурму КОРДу.

Зазначається, що через борги квартиру Мартинюка виставили на електронні торги, і її купили нові власники. Саме з ними в нього триває конфлікт.

Источник материала
loader
loader