"Сі Бриз - 2021": військові вчилися воювати з сепаратистами
"Сі Бриз - 2021": військові вчилися воювати з сепаратистами

"Сі Бриз - 2021": військові вчилися воювати з сепаратистами

КИЇВ. 9 липня. УНН. Операцію зі "стабілізації в кризовому регіоні" та "повернення конституційного ладу на території створених бойовиками квазіреспублік" провели міжнародні сили в рамках активної фази берегової компоненти міжнародних навчань "Сі Бриз - 2021" під Одесою. Про це передає УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони України.

Деталі 

За легендою активної фази навчань, незаконні збройні формування захопили органи державної влади та облаштували табори і блокпости для контролю доріг, аеродромів та важливих об'єктів інфраструктури з метою створення "народних республік". Багатонаціональний штаб навчань прийняв рішення провести операцію і відновити державний устрій на захоплених бойовиками територіях.

Сили берегової складової були розділені на чотири тактичні групи і групи пожежного реагування. Операція почалася з висадки тактичних повітряних і морських десантників з подальшим просуванням в глиб кризового регіону. Перша тактична група висадилася з борту середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко" у порту одного з населених пунктів в Одеській області під прикриттям спецназу СБУ. Військові деблокували порт, міськраду, критичні об'єкти інфраструктури і утримували їх до прибуття Національної гвардії. Потім вони вирушили до державного кордону.

Інша група військових у складі українських прикордонників, морпіхів, військових Грузії та Молдови висадилася на "захоплений" аеродром, взяли його під контроль і організували кругову оборону до підходу основних сил.

За легендою навчань, частина союзних підрозділів потрапила в оточення бойовиків: їм на допомогу вирушила третя тактична група, яка в ході рейду подолала водну перешкоду. Оточені війська були успішно деблоковані, і разом підрозділи вийшли до держкордону.

В ході наступного епізоду навчань українська та американська роти морських піхотинців висадилися на двох ділянках обладнаного узбережжя.

Штормові берети атакували передові сили противника, після чого почали рейдові дії. Під час рейду було виявлено табір підготовки терористів, який завдяки успішним діям морпіхів був заблокований. Далі роту американських морпіхів, які тільки здійснили десантування, атакував резерв бойовиків. Морпіхи відразу перейшли до оборони і утримували займаний плацдарм на березі. На наступний день рота українських морських піхотинців провела рейдові дії і вийшла на оборонні позиції американців. В цей час надійшла ввідна, що недалеко розвідка виявила табір підготовки бойовиків. Розробивши план операції, тактична група оточила противника і знищила його.

Міністерство оборони підкреслює, що в проведенні операції було враховано реальний бойовий досвід проведення ООС в Донецькій і Луганській областях України, при цьому ще на етапі планування військові враховували і жорстко дотримувалися норм міжнародного гуманітарного права.

Теги по теме
Украина США Одесса сепаратисты
Источник материала
Поделиться сюжетом