У МВФ назвали причину затримки другого траншу для України
У МВФ назвали причину затримки другого траншу для України

У МВФ назвали причину затримки другого траншу для України

Українська влада повинна відреагувати на “відкат антикорупційних зусиль”.

Міністр фінансів України Сергій Марченко під час робочого візиту до США провів переговори з представниками Міжнародного валютного фонду щодо наступного траншу за програмою stand by на суму 700 мільйонів доларів. Як повідомили в пресслужбі МЗС, у МВФ відзначили прогрес у реформах, але звернули увагу на недоліки в антикорупційній сфері в Україні.

Зокрема, експерти МВФ зазначили, що рішення Конституційного суду України призвели до відкату антикорупційних зусиль, що потребує відповідної реакції з боку української влади. З цього приводу сторони домовилися про тісну комунікацію та спільну роботу для можливості досягнення домовленостей на рівні персоналу (Staff level agreement) у найближчий час.

Учасниками переговорів були директор Європейського департаменту Альфред Камер, виконавчий директор МВФ Пол Гілберс, глава місії МВФ в Україні Іванна Владкова Голлар, постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян та інші представники команди МВФ.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що Україна досягла значних результатів у виконанні структурних маяків МВФ і запевнив, що Верховна Рада України у короткий термін ухвалила ряд законопроектів, необхідних для продовження програми співпраці з МВФ. 

“Економічна ситуація в країні покращується, але для забезпечення макроекономічної стабільності Україні надзвичайно важливо бути у програмі співпраці з МВФ”, - підкреслив Сергій Марченко

Нагадаємо, раніше прем'єрміністр УкраїниДенис Шмигаль заявляв, що Україна відновить переговори щодо продовження співпраці з МВФ і про отримання наступного траншу після ухвалення в другому читанні кількох законів Верховною Радою. Йдеться щодо земельної реформи, законів про НАБУ, НАЗК та Вищу раду правосуддя. 

Источник материала
loader
loader